Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Βιογραφικό - Νίκος Χαλδαιάκης

Ο Νίκος Χαλδαιάκης γεννήθηκε στις 05/02/1979 και ολοκλήρωσε τις σχολικές σπουδές του στο νησί της Αίγινας.  Είναι διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής Ωδείου «Φίλιππος Νάκας» υπό τη διδασκαλία του Λυκούργου Αγγελόπουλου και γενικό βαθμό "Άριστα». Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή " Κεντρική Σκηνή " στην Αθήνα.[μέσω εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού].  Παρακολούθηση επί 3 έτη σεμιναρίου εργαστηρίου του Θεάτρου " Άσκηση " με δάσκαλο τον Περικλή Μουστάκη. Από το 2005-2013 δίδαξε το μάθημα του παραδοσιακού τραγουδιού στο Κέντρο Εθνομουσικολογίας στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων.  Έχει επίσης διδάξει ένα εργαστήρι μουσικής κατηγορίας στην Κωνσταντινούπολη στο Πανεπιστήμιο ITU / MIAM.
Διοργανώνει και συμμετέχει σε μουσικές παραστάσεις με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο και Αντώνη Απέργη στην Κωνσταντινούπολη.  Συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες:. Δημήτρης Κοντογιάννης, Χρίστος Τσιαμούλης, Σοφία Παπάζογλου, Σοφία Εμφιετζή, Ανδρέας Τσεκούρας, Σπύρος Λιόσης, Δημοσθένης Παπαοικονόμου, Αντώνης Απέργης, Γιώργος Νταλάρας , Διονύσης Σαββόπουλος, Ανδρέας Κατσιγιάννης [Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας] συμμετέχοντας σε μουσικές παραστάσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές. Επίσης συμμετείχε στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο των 100 χρόνων της ελληνικής κοινότητας στο Μόντρεαλ, Καναδάς (Μάιος 2006) Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την πραγματοποίηση μουσικής παράστασης στη Λευκωσία.   Έχει παρουσία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και την οργάνωση μουσικών παραστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


ΘΕΑΤΡΟ – ΜΟΥΣΙΚΗ:
Falstaf / Κυρίες της, Συνεργασία με τον Διονύση Σαββόπουλο, καθώς και συμμετοχή στην Θεατρική παράσταση
Ouidnsor με τον Κώστα Καζάκο (1998-99) .
Cafe Aman, μουσική παράσταση με τον Κώστα Φέρη, (2001)
- Ο καραγκιόζης Musical, μουσικοθεατρική παράσταση στο ρόλο του «Χατζηαβάτη», τραγουδώντας και παίζοντας κρουστά με την κα Σπυράτου (2002).
Μουσική στους αιώνες 2000 χρόνια μουσικής, Ηρώδειο, Με τον Λάμπρο Λιάβα
Βραδιές Πανσελήνου / μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στη Μονή Δαφνίου, Μυστρά, Βεργίνα και στο ετήσιο Ελληνικό Music Festival στη Νέα Υόρκη (April2004, April2005).

ΤΑΙΝΙΕΣ:
- Οργασμός της Αγελάδας από την Όλγα Μαλέα,
- Rakuska από Φωτεινή Σισκοπούλου
- Βασιλιάς του Νίκου Γραμματικού
- Αγρύπνια του Νίκου Γραμματικού

CD:
 - Φως Αγίων Θέρους, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων μελωδιών της Βυζαντινής Μουσικής.
- Δωδεκάορτο συμμετοχή στο άλμπουμ του Χρήστου Τσιαμούλη  
- Ρεμπέτικο Μυστήριο συμμετοχή στο άλμπουμ της Θέσια Παναγιώτου,
- Οι Μερακλήδες το'χουνε παραδοσιακά τραγούδια από την Αίγινα και τη Λέσβο (Σεπτέμβριος του 2009 εκδόθηκε από την εταιρεία "Δίκτυο / Universal")


ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:
- Από το Δεκέμβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2010, επιμέλεια μουσικής και συμμετοχή στη μουσική παράσταση "Μαύρο γεμενί τα πάθια της Αγάπης" σε σκηνοθεσία του θεάματος και ταινιών Μέμης Σπυράτου με ζωντανά, μουσικούς, ηθοποιούς και προβολές, στην Αθήνα /Θέατρο Viktoria.
Η μουσική αυτή παράσταση έλαβε επίσης μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών «Αγών» τον Μάιο του 2010 στην Αθήνα και τον Ιούνιο του 2011 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Besancon / France.

- Συνεργασία με το Ίδρυμα "Αλέξανδρος Ωνάσης", για την μουσική παράσταση στο Μουσείο Μπενάκη και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα, την Ευρώπη, Κωνσταντινούπολη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ Έχει επίσης συνεργασία με Viktoria Theater στο 2012 2013 με μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

- Συνεργασία με την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου, σε θεατρικό αναλόγιο στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο του2014.

- Από το Σεπτέμβριο 2013 έως το Μάϊο του 2014, υπήρξε μουσικός συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.
Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στη Σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Μέλος επί εικοσαετία του χορού ψαλτών του Πανεπιστημίου Αθηνών " Οι Μαϊστορες της Ψαλτικής Τέχνης ".  Έχει χρηματίσει Πρωτοψάλτης στους Ι. Ναούς: Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, Αγίας Φωτεινής Ιλισσού, Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

- Συνεργασία με το Θέατρο " Αριστοτέλειον " στη Θεσσαλονίκη στο θεατρικό έργο του Στέργιου Σαραγιώτη " Α ΡΕ ΜΑΝΑ ".[Χειμώνας 20142015]

- Συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & το Τμήμα Κινηματογράφου σε ταινία μικρού μήκους για διεθνές Φεστιβάλ ταινιών.[2015].

- Συμμμετοχή στο θεατρικό αναλόγιο του έργου  ΣΚΗΝΕΣ [Φιλίππου] στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Μάνου Λαμπράκη και Ζωής Χατζηαντωνίου.[Οκτώβριος 2014].

- Συμμετοχή στην ταινία  Summer in Greece /Γερμανικής παραγωγής [Σεπτέμβριος 2014].

- Συγγράφει πεζά και ποιήματα από το 2010, που εκδίδονται στο διαδίκτυο.
Συνεργασία με το Βαγγέλη Κουμπαρούδη στη συγγραφή δυο θεατρικών performances :  Sun At Orion & Almost like Blues.  [2015]

- Συνεργασία με την Ελισσάβετ Χαρταβέλλα στη συγγραφή ποιητικών κειμένων στην ιστοσελίδα Publishit Magazine [201412015]

 - Συνεργασία με το σκηνοθέτη Fernando Zamora & το White Door Theatro στη Σαντορίνη για την interactive theatre performance : The Greek Wedding. [ Μάϊος - Νοέμβριος 2015]
- Επιμέλεια και διοργάνωση καλλιτεχνική σεμιναρίου στην Αργεντινή, Χιλή και Ουρουγουάη σχετικά με τη Βυζαντινή/Παραδοσιακή Μουσική & το Θέατρο υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Μπουένος Άϊρες. [ Ιούλιος/ Αύγουστος 2015]

- Συνεργασία με τον Νίκο Κούνδουρο στη διασκευή του Θεατρικού Έργου Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα  που πραγματοποίησε και σκηνοθέτησε ο ίδιος [ Δεκέμβριος 2015 Απρίλιος 2016] στο Θέατρο Παραμυθίας.

- Συνεργασία με την Όλια Λαζαρίδου στην παράσταση  Άσμα Ασμάτων/ Μια νύχτα κάτω από τα άστρα  στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.   Φεβρουάριος Ιούνιος 2016].

 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980231539

Δείγμα συγγραφικού έργου στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.bibliotheque.gr/article/44103

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου