Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

2η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών από την ομάδα Εμείς

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή 
Η αλληλεγγύη στην πράξη είναι αναγκαία, εάν θέλουμε να ζούμε σε μια υγιή κοινωνία. Τα τελευταία ιδιόμορφα χρόνια, η έννοια της αλληλεγγύης μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας. Στον τομέα μάλιστα του πολιτισμού, όπου τα στοιχεία της ελευθερίας και του ριζοσπαστισμού είναι πιο έντονα, εφαρμόζονται, όλο και πιο μαζικά, πρακτικές δημιουργίας μέσω της αλληλεγγύης. Εναλλακτικοί τρόποι καλλιτεχνικής παραγωγής, που βασίζονται στη φιλοσοφία της αυτοδιαχείρισης και της συλλογικής προσπάθειας, έχουν αρχίσει πλέον να εδραιώνονται στο καλλιτεχνικό τοπίο.
Θεωρούμε λοιπόν ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού, που λειτουργούμε στο πλαίσιο μιας αλληλέγγυας αυτοοργάνωσης, χρειάζεται κατά καιρούς να ενώνουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας, ώστε να ακουγόμαστε πιο δυνατά, διευρύνοντας έτσι τη συλλογική μας δράση.
Γι’ αυτό το λόγο, ‘’Εμείς’’, με την υποστήριξη του δήμου Χαλανδρίου, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε καλλιτέχη, καλλιτεχνικό σχήμα, καλλιτεχνική ομάδα, καλλιτεχνική συλλογικότητα, από όλο το φάσμα των τεχνών, που λειτουργούν με αυτή τη φιλοσοφία, να συμμετάσχουν με το έργο τους, σε μια γιορτή ελεύθερης έκφρασης, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Ευριπίδιου Θεάτρου της Ρεματιάς.

Ο δήμος Χαλανδρίου προσφέρει φιλοξενία, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και χρηματική αποζημίωση σε κάθε δράση που θα συμμετέχει στο φεστιβάλ.
Υποβολή αιτήσεων έως 8/5/2016

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου