Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μάνα είναι μόνο...ένας

Το Θέατρο Αθηνά παρουσιάζει από τις 5 Φεβρουαρίου 2016 την παράσταση Μάνα είναι μόνο… ένας των Ζαν Ζακ Μπρικέρ και Μωρίς Λασέγκ, βασισμένο στο έργο του Masculin Singulier.


Το έργο ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ..ΕΝΑΣ… είναι ίσως το καλύτερο έργο των Γάλλων συγγραφέων, είναι μια καταπληκτική, ξεκαρδιστική κωμωδία που φαίνεται άλλωστε και από τον τίτλο του, σε προδιαθέτει ότι θα δεις μια παράσταση περίεργων καταστάσεων και αναπάντεχων ανατροπών.

Αυτό ακριβώς είναι το συγκεκριμένο έργο. Μια ξέφρενη κωμωδία με τρομερούς ρυθμούς  και με τόσο περίπλοκες, απρόσμενες και διασκεδαστικές ιστορίες να διαδραματίζονται επάνω στην σκηνή πού σου κόβεται η ανάσα από το …. γέλιο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Βρισκόμαστε στη Γαλλία στο σπίτι ενός Υπουργού εν μέσω προετοιμασιών για το γάμους τ ου ίδιου και του γιου του. Ξαφνικά δέχονται μια απρόσμενη επίσκεψη από έναν Αμερικάνο Συνταγματάρχη κι εδώ αρχίζει η ανατροπή. Ο Συνταγματάρχης αποκαλύπτεται ότι είναι η αγνοούμενη εδώ και 20 χρόνια πρώην γυναίκα του Υπουργού. Τι θα πούνε στο παιδί;;; Ήρθε για να χαλάσει το γάμο;;; Πως θ’ αντιδράσει η μέλλουσα σύζυγος ;;; Ποιά η σχέση της με το Συνταγματάρχη;;; Τι συμβαίνει με την Υπηρέτρια και τους άντρες του σπιτιού;;;
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
ΚΑΤΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΞΕΚΟΥΚΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΛΑΛΗ - ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Συντελεστές
Μετάφραση - Διασκευή - Μουσική: ΓΙΟΥΡΙ ΣΤΟΥΠΕΛ
Σκηνοθεσία: ΤΟΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικά:  ΛΙΑ ΑΣΒΕΣΤΑ
Χορογραφίες:  ΜΑΡΙΑ ΛΙΡΑΡΑΚΗ
Φωτισμοί: ΒΛΑΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Φωτογραφίες: ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Θέατρο Αθηνά, Πατησίων & Δεριγνύ 10

Έναρξη: Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016
Μέρες & ώρες: Τετάρτη 20.00, Παρασκευή 21.15,  Σάββατο 18.15 & 21.15, Κυριακή 20.00

Τιμή εισιτηρίου: Τετ. γενική είσοδος 12€, Παρ. 16€ & 12€, Σαβ. λαϊκή απογευματινή γενική είσοδος 12€ κ βραδινή 16€ και 12€, Κυρ. 16€ και 12€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου