Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Νέα Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η Ηλέκτρα Βενάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στον εποπτεύοντα υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., την κυρία Ηλέκτρα Βενάκη.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να θεσμοθετηθεί περισσότερη διαφάνεια κατά τη διαδικασία επιλογής και χρηματοδότησης σεναρίων, και να διασφαλιστεί η πλήρωση των τεσσάρων θέσεων διευθυντών του Ε.Κ.Κ οι οποίες, παρά τις προβλέψεις του ιδρυτικού νόμου, παραμένουν κενές επί έξι χρόνια.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ηλέκτρα Βενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της στη Σχολή Σταυράκου (1987), απέκτησε το πτυχίο της και μεταπτυχιακό τίτλο στις κινηματογραφικές σπουδές στο Παρίσι (Paris I Panthéon – Sorbonne - 1990). 

Έχει διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., (2005-2007), στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση, ΤΕΑΠΗ (2008-2009), ενώ από το 2008 είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ), Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει εργαστεί ως μοντέρ (1982-2010) σε πολλά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους. 

Έχει διατελέσει υπεύθυνη Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Οργανισμού Λαμπράκη (2000- 2005) και αρχισυντάκτης του κινηματογραφικού τμήματος του in.gr από την έναρξή του, το 1999 έως το 2005.

Είναι ιδρύτρια της αγγλόφωνης πλατφόρμας altcine.com (2011) για τον Βαλκανικό κινηματογράφο και του online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων, altcineAction! (2012). 

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων καθώς και μελέτες για τον ήχο, το μοντάζ και τις νέες τεχνολογίες στον κινηματόγραφο και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα συνέδρια και ημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου