Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Βιογραφικό - Νεκτάριος (Παναγιώτης) Μπουτεράκος

Ο Νεκτάριος-Παναγιώτης Μπουτεράκος γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας και μεγάλωσε στο Γύθειο Λακωνίας. Σπούδασε σε δύο σχολές ενδυματολογίας, καθώς επίσης φωτογραφία, σχεδιαστής δομικών έργων, κοινωνικούς χορούς, συγγραφή-σεναριογραφία και τον τελευταίο καιρό σκηνοθεσία.  Για οκτώ χρόνια διατηρούσε επιτυχώς δική του σχολή χορού στο Ναύπλιο με την επωνυμία  Dance Academy. Το 2012 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο φαντασίας σε ηλεκτρονική μορφή με τον τίτλο Η Αναγέννηση των Ηρώων - ΥΔΩΡ, ενώ τον Μάρτιο του 2015 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Πηγή το βιβλίο του Δες με αλλιώς.  Εκτός από τη συγγραφή, ασχολείται με το σενάριο τηλεοπτικών σειρών, θεατρικών έργων και σπουδάζει σκηνοθεσία στα δημόσια ΙΕΚ Χαϊδαρίου.  Έχει βραβευτεί σε τέσσερις διαγωνισμούς διηγημάτων, έναν θεατρικού έργου με το έργο του ΚΛΙΚ, διασκευή του λογοτεχνικού έργου Dorian Gray και τέλος πήρε έπαινο για το κινηματογραφικό σενάριο Ούνο από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.  Αρχές του 2015 δημιούργησε την ομάδα Alitexnes.  Έχοντας την επίβλεψη της ομάδας αυτής τιμήθηκε με τη δεύτερη θέση στο 2ο Athstage Festival της Αθηναϊκής σκηνής με το έργο Μια ανάσα ζωής, σε συγγραφή έργου και σκηνοθεσία του ιδίου. Τελευταία με την ομάδα ολοκλήρωσαν μια φιλόδοξη διαδικτυακή σειρά δράσης με τον τίτλο Hellenes, ανεβάζουν την παράσταση Μια ανάσα ζωής  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και μια μουσική παράσταση Όνειρα για το φεστιβάλ Off off Athens στο θέατρο Επί Κολωνώ.
Διατηρεί προσωπικό blog με διηγήματά του: http://nektar73.wordpress.com/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
- SIPAM (Βεβαίωση παρακολούθησης τμήματος «Σχεδιαστών – Στυλίστ Sipam AB» 1992-1994).
- 2ο ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης Αθηνών (Βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης του τμήματος «Σχεδιαστής μέσω συστημάτων Η/Υ» 1995 – 1997).
- ΙΕΚ Χαϊδαρίου (Βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης του τμήματος «Ειδικός ενδυματολογίας & σχεδίασης μόδας» 2000 – 2002).
- GENE KELLY (Αποδεικτικό φοίτησης «Επαγγελματικού Σταδίου Χάλκινου Μεταλλίου (Full Bronze)» στους Κοινωνικούς Χορούς (LatinBallroom Dances) 2000 – 2002 .
- TABULA RASA Φοίτηση στο τμήμα «Σεναριογραφίας – Θεατρικής γραφής – Λογοτεχνίας» της σχολής Tabula Rasa 2011 - 2014.
- ΙΕΚ Χαϊδαρίου (Φοίτηση στο τμήμα Σκηνοθεσίας των δημοσίων ΙΕΚ Χαϊδαρίου 2014 – σήμερα)

KΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
- Διασκευές δύο παραμυθιών – Σταχτοπούτα και Το κοριτσάκι με τα σπίρτα - σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις.
- Διασκευές δύο ελληνικών ταινιών – Γοργόνες και μάγκες και Μια ελληνίδα στο χαρέμι - σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις.
- Συγγραφή του θεατρικού κομματιού και σκηνοθεσία στο θεατρικό έργο Τρεις αδελφές εν δράση, όπου παίχτηκε στο Ναύπλιο και Άργος, καθώς και στην Αθήνα, ως Bar Theatre.
- Συγγραφή του θεατρικού κομματιού και σκηνοθεσία στο θεατρικό έργο Το σχέδιο, όπου συμπεριλήφθηκε στην παράσταση Όλα κολάζ 2 της σχολής Tabula Rasa, στο θέατρο Ρένας Βλαχοπούλου στο Αιγάλεω.
- Μουσική επιμέλεια της παράστασης Όλα κολάζ 2 της σχολής Tabula Rasa.
- Συγγραφή του θεατρικού κομματιού Κάνε με ό,τι θες, όπου συμπεριλήφθηκε στην παράσταση Όλα κολάζ 3 της σχολής Tabula Rasa, στο θέατρο Altera Pars.
- Μουσική επιμέλεια της παράστασης Όλα κολάζ 3 της σχολής Tabula Rasa.
- Συγγραφή και έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου φαντασίας Η Αναγέννηση των Ηρώων – ΥΔΩΡ.
- Συμμετοχή στη δημιουργία διαφημιστικού σποτ για την Ελλάδα Be one of us-Hellas, της σχολής Tabula Rasa.
- Σενάριο στην ταινία μικρού μήκους Γιατί σε σκηνοθεσία Σταυρούλα Δάμπαλη που συμμετείχε στο φεστιβάλ Δράμας 2013.
- Σενάριο στη σειρά Στο ράφι, στο επεισόδιο Η Πηνελόπεια γεροντοκόρη, που προβλήθηκε στο κανάλι Ε.
- Εβδομαδιαία δημοσίευση κριτικής κινηματογραφικών ταινιών, χρονογραφήματα και διηγημάτων στην ηλεκτρονική εφημερίδα Newsage.
- Δημιουργία και συχνή ανανέωση διηγημάτων και χρονογραφημάτων σε προσωπικό blog (http://nektar73.wordpress.com/).
- Συμμετοχή στη δημιουργία διαφημιστικού σποτ για την Ελλάδα Be one of us-Hellas, Crete edition, της σχολής Tabula Rasa.
- Σκηνοθεσία στο θεατρικό κομμάτι Στο Ζάππειο μια μέρα, όπου συμπεριλήφθηκε στην παράσταση Όλα κολάζ 4 της σχολής Tabula Rasa, στο θέατρο Altera Pars.
- Σκηνοθεσία στο θεατρικό κομμάτι Θέμα διαίτης, όπου συμπεριλήφθηκε στην παράσταση Όλα κολάζ 4 της σχολής Tabula Rasa, στο θέατρο Altera Pars.
- Συγγραφή του θεατρικού κομματιού Ασανσέρ, όπου συμπεριλήφθηκε στην παράσταση Όλα κολάζ 4 της σχολής Tabula Rasa, στο θέατρο Altera Pars.
- Μουσική επιμέλεια της παράστασης Όλα κολάζ 4 της σχολής Tabula Rasa.
- Σενάριο και σκηνοθεσία στην ταινία μικρού μήκους Unique που συμμετέχει στο φεστιβάλ Δράμας 2014.
- Συγγραφή του θεατρικού μονόπρακτού Βιολί – Τάνια Φουστάνα, στην παράσταση Στην αυλή του γείτονα, που σκηνοθέτησε η Μπέσυ Μάλφα.
- Σενάριο και σκηνοθεσία στην εργασία δημιουργικής ατμόσφαιρας με την ταινία μικρού μήκους Home Sweet Home.
- Σενάριο και σκηνοθεσία στην ταινία μυστηρίου μικρού μήκους No Trust.
- Συγγραφή και έκδοση από τις εκδόσεις Πηγή το βιβλίο Δες με αλλιώς.
- Σενάριο και σκηνοθεσία στην ταινία μικρού μήκους Σου ‘φερα δώρο που θα συμμετάσχει στο σπουδαστικό διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ Δράμας 2015.
- Σενάριο και σκηνοθεσία στη διαδικτυακή σειρά δράσης Hellenes που θα προβληθεί το 2016

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ:
- Διάκριση στο διαγωνισμό θεατρικού έργου «Από τον μύθο στην πραγματικότητα», Επί Σκηνής, του θεατρικού μου έργου «ΚΛΙΚ».
- Διάκριση στο διαγωνισμό λογοτεχνίας του φανταστικού LARRY NIVEN 2013, στη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Φαντασίας», με το διήγημα «Υπόσχεση».
- Διάκριση στο διαγωνισμό λογοτεχνίας του εκδοτικού οίκου iWrite, με το διήγημα «Για μια μόνο στιγμή».
- 1ο βραβείο διηγήματος στο διαγωνισμό λογοτεχνίας του εκδοτικού οίκου iWrite, με το διήγημα «Κλείσε μου το μάτι».
- Διάκριση πρώτου επαίνου στον διαγωνισμό σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους από την Ένωση Σεναριογραφών με το σενάριο «Ούνο».
- «Καθημερινή διαδρομή». Διακριμένο διήγημα και συμμετοχή σε έκδοση βιβλίου του διαγωνισμού διηγημάτων Εντύποις.
- 1ο βραβείο του τηλεοπτικού σεναρίου Λύσις στο διαδικτυακό κανάλι Netwix του ΑΝΤ1.
- 2ο βραβείο στο θεατρικό φεστιβάλ της Αθηναϊκής σκηνής Κάλβου-Καλαμπόκη με το έργο Μια ανάσα ζωής σε κείμενο-σκηνοθεσία Νεκτάριου Μπουτεράκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου