Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Στους δρόμους του Στράτου με το μπουζούκι του Πολυκανδριώτη - Φεστιβάλ Αμαρουσίου 6/07

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Στους δρόμους του Στράτου
με το μπουζούκι του Πολυκανδριώτη»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ  10€


Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, τον συνθέτη και σολίστ του μπουζουκιού, Θανάση Πολυκανδριώτη με την ορχήστρα του, σε ένα μοναδικό λαϊκό μουσικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης. Τραγούδια που αγαπήθηκαν, τραγούδια που όλοι τραγουδήσαμε, τραγούδια που χαρακτήρισαν γενιές και γενιές, παρουσιάζονται στο κοινό μέσα από τις μοναδικές και χαρακτηριστικές ερμηνείες του Άγγελου και του Στέλιου Διονυσίου αλλά και του ίδιου του συνθέτη.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης έγραψε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου τη δεκαετία του 1980.
Δέκα χρόνια αργότερα, έγραψε τον πρώτο δίσκο του  Άγγελου Διονυσίου Παράπονο μου ενώ ακολούθησαν και άλλες συνεργασίες. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το νεότερο Στέλιο Διονυσίου με συμμετοχές σε δύο δίσκους του.

Οι φίλοι του λαϊκού τραγουδιού και οι θαυμαστές του Στράτου θα απολαύσουν μεταξύ άλλων τα πιο δημοφιλή τραγούδια του συνθέτη όπως: Τα πήρες όλα, Τα βάσανά μου, Τα μάζεψα τα πράγματα, Και λέγε λέγε. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν μεγάλες επιτυχίες των Άκη Πάνου, Αντώνη Ρεπάνη, Μίμη Πλέσσα, Τάκη Σούκα, Χρήστου Νικολόπουλου καθώς και τραγούδια από τις προσωπικές δουλειές του Άγγελου και του Στέλιου.

Λίγα λόγια για τον Θανάση Πολυκανδριώτη:
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι συνθέτης πολλών επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι  λαϊκοί τραγουδιστές.  Αναγνωρίσθηκε ως ένας από τους καλύτερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού  και έχει συμμετάσχει στο 90% της ελληνικής δισκογραφίας, με σπουδαίες συνεργασίες και πρώτες εκτελέσεις όπως «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινό Εσπερινό» του Απόστολου Καλδάρα, «Σταυρό του Νότου» του Θάνου Μικρούτσικου, «Ρεζέρβα» και «Τραπεζάκια έξω» του Διονύση Σαββόπουλου με το περίφημο μακρύ ζεϊμπέκικο του Νίκου, το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», του Μάνου Λοΐζου, «Μικρές πολιτείες», του Σταύρου Κουγιουμτζή, το «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα, «Σκληρός Απρίλης του `45» και «Αθανασία» του Μάνου Χατζιδάκι, «Ανατολή και Μπαλάντες» του Μίκη Θεοδωράκη, «Κέντρο διερχομένων» του Νίκου Μαμαγκάκη, «Παρών» το ορχηστρικό του Άκη Πάνου και πολλά άλλα.
Με διεθνείς συνεργασίες όπως το 2009 στο Ηρώδειο με Paco Peña και Dulce Pontes, ο δημιουργός του συγκροτήματος μπουζουκιών οι «Επόμενοι»,  δηλώνει πως  μέσα από αυτό το μουσικό σύνολο εκφράζει την ανάγκη του  να μεταδώσει την αγάπη του για τα λαϊκά όργανα στους νέους ανθρώπους και μέσω αυτών να συσπειρώσει όσους πραγματικά αγαπούν τη λαϊκή μουσική παράδοση.
Με το εν λόγω συγκρότημα,  είχε την τιμή να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», κερδίζοντας με τη δεξιοτεχνία τους τον παγκόσμιο θαυμασμό. 
Η μοναδική ορχήστρα στην Ελλάδα που αποτελείται από τόσα πολλά μπουζούκια χαρίζει στο κοινό μοναδικές στιγμές με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και ταξίμια καθώς και αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα για μπουζούκια και ορχήστρα.

Εισιτήρια προπωλούνται:
www.viva.gr  και στο τηλ. 11876
Στα Public, MediaMarkt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, BP, EKO, My Market, Metro Cash & Carry
Στο Vivashop στο The Mall Athens
Στο ΤΡΑΜάκι, (σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι
Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9
Στην Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2016
Διοργάνωση: Epoca Productions
Πάρνηθος 57-59, 11146 Αθήνα
τηλ: 210.8611212
emailinfo@epoca.gr

www.festivalmaroussi.gr
http://facebook.com/festivalmaroussi
http://twitter.com/festivalmaroussi

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων για την Epoca Productions:
Αντώνη Κοκολάκης
email: kokolakispr@yahoo.gr &  kokolakispr@gmail.com

Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου
τηλ: 210.8056314

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου