Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Βιογραφικό - Ελένη Στεργίου


Η Ελένη Στεργίου κατάγεται από τα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας “Ιακωβος Καμπανέλλης” (2013) και του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σύρος, 2009).

Έχει κάνει μαθήματα πιάνου, κλασικού μπαλέτου και φωνητικής.
Από το 2010 ως σήμερα παρακολουθεί σεμινάρια θεάτρου («Soundings» , The Body and The Voice) με τον Ryszard Nieoczym, συνεργάτη και μαθητή του J.Grotowski, με αντικείμενο την ενεργοποίηση των ηχογόνων πηγών και την απελευθέρωση της αναπνοής και της φωνής.

Το 2012 ίδρυσε μαζί με τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο την ομάδα θεάτρου This Famous Tiny Circus theater group.

Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ταρτούφος» του Μολιέρου, (This Famous Tiny Circus theater group, Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2015, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος - ΕΛΜΙΡΑ), «Αγγελιοφόροι» από το Θέατρο Δωματίου σε καλλιτεχνική επιμέλεια Άντζελας Μπρούσκου & Παρθενόπης Μπουζούρη (Στα πλαίσια του ΙΕΤΜ Athens 2013 στο Βυρσοδεψείο), «Τα Πορτραίτα της Τρέλας» (Με την ομάδα σπουδαστών της Δραματικής Σχολής Αγίας Βαρβάρας  που απέσπασε το 1o Βραβείο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα με τις «Μικρές Σκηνικές Συνθέσεις» σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Θωδ Εσπίριτου, 2012), και στην performance “Eumenidae-A Reading” στο Φεστιβάλ “Αισχύλεια 2013” , την πρώτη δουλειά των “This Famous Tiny Circus” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.
Στην τελευταία της δουλειά υποδήθηκε την ΛΙΖΑ στη  παραγωγή των This Famous Tiny Circus “Οφσάιντ”  του Σέρτζι Μπελμπέλ,  σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου, στο Από Μηχανής Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου