Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Βιογραφικό - Εύα Ηλιοπούλου

Η Εύα Ηλιοπούλου (Eva Ilios) ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα επτά της χρόνια. Επέδειξε εντυπωσιακές για την ηλικία της ικανότητες. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι διέθετε και εξαιρετική φωνή, οπότε οι δάσκαλοι της την παρακίνησαν να ξεκινήσει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού.
Ο συνδυασμός της κλασσικής αυτής κατεύθυνσης με την αγάπη της για την ηλεκτρονική μουσική αλλά και τα pop τραγούδια βρήκαν κοινό παρονομαστή στις μουσικές της συνθέσεις.
Αισθανόμενη πλούτο εμπνεύσεων σε μελωδίες, απέκτησε το πρώτο της synthesizer για να πειραματισθεί στην σύνθεση μουσικών έργων. Σύντομα άρχισε να γράφει τραγούδια που έμεναν στο μυαλό όσων τα άκουγαν. Στην συνέχεια άρχισε να γράφει στίχους (συνήθως αγγλικούς) και στην ομορφιά των μελωδικών της εμπνεύσεων προστέθηκε το ιδιαίτερο νόημα των στίχων της.
Αργότερα προσέθεσε στην μουσική και σπουδές στην δημοσιογραφία ως διαβατήριο για τον κόσμο των media. Έχοντας στον νου της να εστιάσει κυρίως στην μουσική για κινηματογράφο και media uses γενικότερα,  αναζήτησε μια ευκαιρία για αξιόλογες σπουδές στην μουσική σύνθεση. Την βρήκε στο Λονδίνο, όπου της εδόθη - μετά από audition των μουσικών της κομματιών – πρόσκληση από ένα από τα σπουδαιότερα βρετανικά μουσικά ιδρύματα για master σε μουσική σύνθεση για media.
Εκείνο τον καιρό όμως είχε κάνει δοκιμαστικό σε ένα από μεγαλύτερα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια για την θέση της παρουσιάστριας ειδήσεων την οποία και πήρε. Έτσι ξεκίνησε άμεσα παρουσιάση δελτίου ειδήσεων αλλά και διεθνές ρεπορτάζ σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι εγκαταλείποντας προσωρινά τα μουσικά της σχέδια. Την τηλεόραση διαδέχθηκε η μόδα, με την αντιπροσώπευση επώνυμων οίκων ρούχων και αξεσουάρ στην Ελλάδα.
Ο πλούτος των μουσικών εμπνεύσεων της όμως ήταν συνεχής. Εξοπλίζοντας συνεχώς το homestudio της με τα κατάλληλα «εργαλεία», computers, μουσικά προγράμματα και μουσικές βιβλιοθήκες ανέδειξε πλήρως τις συνθετικές της ικανότητες οπότε ξεκίνησε την παραγωγή των τραγουδιών της στο studio με αποτέλεσμα την ψηφιακή κυκλοφορία τους σε όλον τον κόσμο μέσα από τα μεγαλύτερα digital stores του δικτύου.

“Fall in love with myself ” EP
Digital Release : iTunes , eMusic and all the major digital stores worldwide
Includes Laughter : Hollywood Music in Media Awards Nomination

Γράφοντας άλλοτε ορχηστρική μουσική κατάλληλη για soundtracks και άλλοτε τραγούδια που να συνδυάζουν την ζεστή χροιά της φωνής της με πλούσιες ενορχηστρώσεις βασισμένες είτε σε ηλεκτρονικά είτε σε κλασσικά όργανα, δημιούργησε έναν προσωπικό δικό της ήχο άμεσα αναγνωρίσιμο. Έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στα βιολιά αλλά και τα υπόλοιπα όργανα μίας συμφωνικής ορχήστρας έχει γράψει τραγούδια pop, τα οποία όμως έχουν κλασσικό intro, bridge και outro (Birthday, Daddy, A Match Made In Heaven κτλ.)  Έχουν όμως ξεχωρίσει και τα πιο pop-dance τραγούδια της με τις ισπανικές κιθάρες ή τις «λαμπερές» τρομπέτες (Laughter, Fall in love with myself, Happy) αλλά και οι τρυφερές μπαλάντες της (Heaven’s Care, Give me love) που μπορεί να συνδυάζουν τα ζεστά φωνητικά με το τραγούδι μιας κιθάρας ή την jazzy χροιά μιας τρομπέτας.
Σημαντική αναγνώριση του διεθνούς απήχησης ταλέντου της αποτέλεσε το nomination του τραγουδιού “Laughter” από τα Hollywood Music in Media Awards για την κατηγορία «World». Επίσης έφτασε στους τελικούς του Show me the music Songwriting Contest με το ”Heaven’s Care”.
Tης έχουν γίνει πολυάριθμές προτάσεις για παρουσιάση των digital releases της σε σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και μουσικά περιοδικά, οn line.
To όνειρο της παραμένει η σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής και τραγουδιών που θα αγαπηθούν από το κοινό. Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο studio για την παραγωγή των καινούριων της κομματιών αλλά ασχολείται  και με την σύνθεση και την παραγωγή τραγουδιών για άλλους καλλιτέχνες.
Επίσης ετοιμάζει ορχηστρική μουσική βάσει δοσμένου σενάριου για κάποια project με εικόνα και video ενώ παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας προκειμένου να παραμένει ενημέρωμένη για τα προγράμματα σύνθεσης και μουσικής παραγωγής.
Τέλος παρακολουθεί μαθήματα musical σε δραματική σχολή προκειμένου να εμπλουτίσει περαιτέρω το βιογραφικό της με γνώσεις υποκριτικής και mix belt φωνητικής τοποθέτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου