Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Η Άποψή μας για την παράσταση "Με αγάπη... Μάγια Μελάγια"

Τα τελευταία χρόνια επικρατεί μία τάση να ανεβαίνουν στη σκηνή όλο και περισσότερες βιογραφίες ανθρώπων από το μουσικό στερέωμα.  Βιογραφίες προσώπων που έλαμψαν, που αγαπήθηκαν μέσα από τα τραγούδια τους και που σημάδεψαν ολόκληρες εποχές με την παρουσία τους.  Το γεγονός αυτό παρουσιάζει από μόνο του ένα ενδιαφέρον καθώς είναι πολύ χρήσιμο ιδιαιτέρως για τις νεότερες γενιές να αποκτούν γνώσεις επάνω σε μουσικούς θρύλους του παρελθόντος που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν.  Μία από αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί η Μάγια Μελάγια την οποία αποφάσισε να ενσαρκώσει φέτος η Μίνα Χειμώνα.
Το εγχείρημά της είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς καλείται να ερμηνεύσει έναν μύθο, μία έντονη προσωπικότητα που παρήλασε από τα μεγαλύτερα αθηναικά θέατρα και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους συνθέτες και ηθοποιούς της εποχής.
Επι 80 λεπτά ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ζωή της από τα παιδικά της χρόνια στο Παγκράτι, το μουσικό διαγωνισμό στην Όαση, την γνωριμία της με τον Σουγιούλ, τον Λάσκο, τον Τραιφόρο, τον έρωτά της με τον Μουζάκη και τις πρώτες της επιτυχίες μέχρι τον γάμο της στην Αμερική και την επιστροφή της σε μία νέα πραγματικότητα με την απότομη προσγείωσή της στα σκυλάδικα του Πύργου.
Η Μίνα Χειμώνα δεν υποδύεται αλλά "ντύνεται" την Μάγια Μελάγια και μας δίνει μια ερμηνεία με μια αυθεντικότητα και μια μαγκιά βγαλμένη από άλλη εποχή.  Επικοινωνιακή και προσιτή, παίζει με τον πιανίστα Νίκο Πλάτανο αλλά και με το κοινό που τραγουδάει μαζί της τις μεγάλες επιτυχίες "θέλω να τα σπάσω", "Σκότωσέ με", "Πάρε με κοντά σου", "Η βαλίτσα", και το "Μονοπάτι".  Με το απαραίτητο νάζι και μπρίο στα κεφάτα τραγούδια αλλά και μία στατικότητα στο "Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη" κινείται με μια αέρινη κίνηση ανάμεσα στους θεατές και σε μαγνητίζει με ένα απλό βλέμμα.
Το κείμενο του Γιώργου Βασιλειάδη είναι χειμαρρώδης, άμεσο, δεν σε κουράζει καθόλου και το απολαμβάνεις με όλες τις αισθήσεις σου.
Η παράσταση είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι σε παλιούς ήχους, περασμένες ζωές, παλιές μυρωδιές.  Ένα ταξίδι σε μια εποχή πιο αγνή και με πιο καθαρά αισθήματα.  Ένα ταξίδι που καλείσθε να κάνετε για να γνωρίσετε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα μέσα από μια εκπληκτική ερμηνεύτρια.


«Στη ζωή μου τα γεύτηκα όλα στον απόλυτο βαθμό. Την επιτυχία, τον έρωτα, τη δόξα, τα πλούτη… Το τραγούδι; Η ζωή μου όλη. Του έκανα απιστίες, αλλά με συγχώρησε».
Μάγια Μελάγια






Πληροφορίες για την Παράσταση:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου