Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η Άποψή μας για την παράσταση “ΔΕΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ + Mωρό”

Το "Δες το Θετικό" ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες stand up comedy παραστάσεις της περασμένης σεζόν.  Επιστρέφει για δεύτερη φορά στα αθηναικά θέατρα στην σκηνή του Ακροπόλ και αυτή την φορά ο Λάμπρος Φισφής μας συστήνει και τον δύσκολο κόσμο της πατρότητας. Προσπαθεί να βρει τις θετικές στιγμές της ζωής μας σχολιάζοντας την καθημερινότητά μας, στηλιτεύοντας όλες εκείνες τις μικρές αμήχανες στιγμές που μας ενοχλούν, αυτοσαρκάζεται και καυτηριάζει οτιδήποτε στέκεται ανάμεσα σε εμάς και της ευτυχία.

Στα 90 λεπτά που διαρκεί η παράσταση ο Φισφής δεν αφήνει τίποτα όρθιο όπως το άγχος του για τις πτήσεις, τα δελτία ειδήσεων, τα night club, τις ταβέρνες, το Ικέα, τις ξένες γλώσσες, και φυσικά την πατρότητα.  Όλα τα παραπάνω δίνονται μέσα απο βιωματικά περιστατικά, πράγμα που τα καθιστούν άμεσα και συγγενή προς τον θεατή, που κάπου μέσα σε αυτά τα στιγμιότυπα βλέπει και τον εαυτό του παθόντα και συμπάσχοντα.

Ο Λάμπρος Φισφής είναι ένας εξαιρετικός κωμικός.  Μπορεί να μην δημιουργεί σχολή αλλά είναι πραγματικά έντιμος και ξεκάθαρος σε αυτό που κάνει.  Δίνει όλο του τον εαυτό πάνω στην σκηνή, μόνος μπροστά σε ένα μικρόφωνο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.  Επί 90 λεπτά βλέπεις την ζωή σου να περνά από μπροστά σου με ένα χιουμοριστικό τρόπο που σε κάνει να αναφωνείς "ναι ρε φίλε, το έχω κάνει".  Σχολιάζει με ταχύτητα και αμεσότητα και δεν επιτρέπει ούτε στον λόγο του, ούτε στο πρόγραμμα να κάνει "κοιλιά".  Δεν πλήττεις και δεν αφαιρείσαι ούτε για ένα λεπτό καθώς οι ατάκες είναι συνεχόμενες αφού όπως έχει πει ο ίδιος:"Ο Θεατής πρέπει να γελάει 6 με 8 φορές το λεπτό", και αυτό το νούμερο ο Λάμπρος Φισφής το πιάνει με ευκολία.

Αυτοσαρκαστικός όσο πρέπει, βάζει στην παράσταση και τον θεατή μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι χωρίς ποτέ να τον προσβάλλει ή τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Το show του Λάμπρου Φισφή είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο γιατί είναι η ίδια μας η ζωή.  Η ίδια μας η καθημερινότητα μέσα από τα μάτια ενός παρατηρητή ο οποίος με ματιά μικρού παιδιού διαπιστώνει όλα εκείνα τα εμπόδια που μας κρατούν μακριά από την ευτυχία και τα οποία καλούμαστε να υπερπηδήσουμε μέσα από θετική ματιά και θετική σκέψη.

Πληροφορίες για την Παράσταση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου