Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πρόγραμμα παραστάσεων πολυχώρου Underground για τον μήνα Φεβρουάριο.

«DELETE - ΔΙΑΓΡΑΦΗ»
«Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη
«Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Πρόκειται για δυο μονόπρακτα, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με κοινό θέμα το bulling: τo «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη και τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.
Διαγραφή. Σωτηρία και θάνατος. Απόφαση και παραίτηση. Επιλογή και εξαναγκασμός. Σ’ αυτή τη δύσκολη ισορροπία κινούνται τα δύο έργα που συνθέτουν το «DELETE – ΔΙΑΓΡΑΦΗ».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία - φωτισμοί:  Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζίνα Μιάρη
Φωτογραφίες: Στράτος Προύσαλης

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Βασίλης Αφεντούλης, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Τζίνα Μιάρη, Νικολίνα Μουαίμη, Ντέπυ Πάγκα, Βάνα Πεφάνη, Γιώργος Τσιάλος και Γιάννης Στεφόπουλος

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!»

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Για 8 μόνο παραστάσεις

Η Ομάδα Θεάτρου «δήλος» παρουσιάζει την παράσταση «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» στο θέατρο Underground από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για πρωτότυπο κείμενο, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη, το οποίο είναι αποτέλεσμα μίας εκτεταμένης  έρευνας πάνω στην ιστορική περίοδο του «Κραχ» στην Αμερική και του αρχείου των χορευτικών μαραθωνίων της Santa Monica, καθώς και εμπνευσμένο από τη βιβλιογραφία των Horace McCoy, William Falkner και Ellroy James. Μια ιστορική συγκυρία που φαντάζει ιδιαίτερα επίκαιρη και προφητική για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο εν γένει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
Δραματουργική επεξεργασία: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Επιμέλεια μουσικής: Κωστής Βοζίκης
Κίνηση: Ζωή Κολλάτου, Σταύρος Κώττας
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ρίζος
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιώργος Αδαμαντιάδης

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Σεβαστή Αϊβαζίδου, Σαμουήλ Ακίνολα, Μαριλένα Βουγίδη, Γιώργος Γογώνης, Τρύφωνας Ζάχαρης, Μάρω Θεοδοσίου, Θωμάς Καζάσης, Λίνα Καμπούρογλου, Φιλία Κανελλοπούλου, Χρόνης Μανικάς, Σεμίνα Μιτζέλου, Γιάννης Μουστάκας, Νικόλας Παπαευθυμίου, Δήμητρα Παπουρτζή, Κατερίνα Παρισσινού, Αναστασία Πλέλλη, Βαρβάρα Ραμπαούνη, Δέσποινα Ρεκούδη, Ιωάννα Σιμάτη, Ηλέκτρα Τσαγκανά

«ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ»
της Γλύκας Στόιου
Μονόλογος – Μαύρη Κωμωδία

2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου στις 21:30
Για 4 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου

Η «Στρίγγλα γυναίκα» της Γλύκας Στόιου είναι ένας γυναικείος μονόλογος εμπνευσμένος από το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το Λεωφορείον ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς, από προσωπικές και άλλες γυναικείες ιστορίες. Μια γυναίκα αφηγείται την ιστορία του θανάτου της από τον Κάτω Κόσμο υποδυόμενη διάφορους ρόλους – κυρίως των γυναικών της οικογένειάς της, που στοίχειωσαν τη ζωή της και διαμόρφωσαν το χαρακτήρα της. Η Κατερίνα προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που μια ζωή φερόταν σαν Στρίγγλα σε αναζήτηση ενός Πετρούκιου, ενός πρίγκιπα… που θα τη λύτρωνε από την οικογένειά της και από μια κοινωνία που ακόμα προσπαθεί να βρει το ρόλο της γυναίκας σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος
Ερμηνεία: Γλύκα Στόιου
Φωτισμοί: Αντώνης Τσέκος
Σκηνικά: Κοραλία Μουαγιέν

«BUY ME»
Μέχρι την Τετάρτη  8 Φεβρουαρίου
Κάθε Τετάρτη στις 21.00
Μια περφόρμανς για τον homo consumens

Μια devised σπονδυλωτή παράσταση που επιχειρεί να προσεγγίσει την κατανάλωση ως τρόπο ζωής και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με αυτήν. Μια περφόρμανς που, ακροβατώντας κάπου ανάμεσα στο σουρεαλιστικό και το γκροτέσκο, μας προ(σ)καλεί να την καταναλώσουμε.
Υλικά της: 30 «ημερολόγια κατανάλωσης» από μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, 3 σπάνιες συλλογές αποδείξεων λιανικής πώλησης, 8 ερωτήσεις κρίσεως, 9 απαντήσεις επικρίσεως, 2 κείμενα αναστοχασμού και αναδίπλωσης, 4 προσπάθειες εξομολογητικού λόγου, 16’ μουσικής επένδυσης και μια γλάστρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύλληψη-σκηνοθεσία, ερμηνεία:  Νατάσσα Νταϊλιάνη
Δραματουργική ανάπτυξη, συν-σκηνοθεσία: Άντζελα Δεληχάτσιου
Ήχος: Κωστής Γαρδίκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Φωτογραφίες, Artwork: Γιώργος Ευθυμίου
Επικοινωνία: Στέλλα Πεκιαρίδη
Ηχογραφημένη φωνή: Αντώνης Γκρίτσης
Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι Buy Me των Starwound

Πολυχώρος UNDERGROUND
Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα (είσοδος από τον κινηματογράφο ΑΣΤΥ) |
Τηλ: 213 03 70 342 |  facebook:https://goo.gl/zVlHA3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου