Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

"Αθήνα καλεί Μόσχα" με την Ταμίλα Κουλίεβα στην ΕΡΤ1

Η Ταμίλα Κουλίεβα εδώ και δύο περίπου μήνες μας ταξιδεύει από την Αθήνα στη Μόσχα, στο παρόν αλλά και το παρελθόν αυτής της σχέσης, μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους «κρίκους» αυτής της ελληνορωσικής αλυσίδας. Μιας αλυσίδας που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας εδώ και πολλά χρόνια.
Η ίδια, όταν ετοιμαζόταν να ταξιδέψει και να ενσωματωθεί στην καινούργια της πατρίδα, ποτέ δεν φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα συνέδεε αυτές τις δύο πατρίδες σε μια…

«3.000 km περίπου χαρίζουν την Μόσχα απ την Αθήνα. Δυο πόλεις με ιδιαίτερο χαρακτήρα - δυο αγαπημένες πόλεις . Σύμβολα για 2 λαούς. Τον Ελληνικό και τον Ρωσικό. Πριν από κάποια χρόνια άφησα την πόλη όπου  μεγάλωσα και σπούδασα - την Μόσχα. Με προορισμό μιαν άγνωστη και εντελώς μυθική τότε την Αθήνα. Δεν θα μπορούσα τότε να φανταστώ ότι μια μέρα θα χρειαστεί να παίξω το ρόλο ενός ακόμα συνδετικού  κρίκου 2 λαών με μοναδική στον πλανήτη αμοιβαία συμπάθεια.»
Ταμίλα Κουλίεβα

Η θεματολογία της εκπομπής δεν είναι τυχαία. Σκοπός της είναι να βρεθούν όλοι οι κρίκοι της ιστορίας, να ξανασυνδεθούν και να γίνουν μια άρρηκτη αλυσίδα, που να συνδέει την Αθήνα με την Μόσχα, την Ελλάδα με την Ρωσία.

Επεισόδιο 1: «Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Βαχτάνγκοφ: Οιδίπους Τύραννος»
Επεισόδιο 2: «Οιδίπους Τύραννος» – Ο σκηνοθέτης Ρίμας Τούμινας
Επεισόδιο 3: «Οικογένεια Μαστερόπουλοι. Αναβίωση Βυζαντινού μικροψηφιδωτού και περίκλειστου σμάλτου»
Επεισόδιο 4ο: «Δημήτρης Ιτουδης- Προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης και Ρωσίας ΤΣΕ.ΕΣ.ΚΑ, στο μπάσκετ»
Επεισόδιο 5:  «Ορθοδοξία- Αρχιμανδρήτης Τήχων Σεβκουνώφ - Ήγούμενος του Μοναστηριού Σρέτινσκι και πρύτανης της Ιερατικής σχολής - Πνευματικός του Πούτιν»
Επεισόδιο 6ο: «Θεόδωρος Κουρεντζής- Διευθυντής Ορχήστρας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Όπερας και Μπαλλέτου της Πέρμ»
Επεισόδιο 7ο: « Η ζωγράφος Αλμπίνα Ακρίτας, Ακαδημαϊκός και ο Γλύπτης Αντρέι Μπίστης - Ελληνικής καταγωγής»
Επεισόδιο 8ο: «Το Γυμνάσιο και Λύκειο –ΕΛΛΑΔΑ- στην Μόσχα και το ινστιτούτο ΠΟΥΣΚΙΝ στην Αθήνα»
Επεισόδιο 9ο: «Ο κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν»
Επεισόδιο 10ο: «Γεώργιος Κωστάκης - ο Συλλέκτης»
Επεισόδιο 11ο : «Ρώσικη Λήμνος- η ιστορία των προσφύγων αξιωματικών του Λευκού Στρατού»
Επεισόδιο 12ο: « Επιχειρηματικότητα Ελλάδας-Ρωσίας»

Η «ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ» μέσω της Ταμίλας Κουλίεβα και θα συνεχίσει να την καλεί γιατί η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη και γιατί είναι μια σχέση με ρίζες βαθιές και ουσιαστικές. Η Ταμίλα Κουλίεβα κατόρθωσε να ενώσει 3.000 χιλιόμετρα και να αποδείξει ότι τους δύο λαούς τους ενώνουν πολλά περισσότερα απ’ότι ήδη γνώριζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου