Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Βιογραφικό - Ζήσης Παπαιωάννου

Ο Ζήσης Παπαιωάννου είναι ηθοποιός.  Γεννήθηκε στη Καλαμπάκα το 1984.  Απο μικρός στις παραστάσεις των Αθηνών του κίνησε το ενδιαφέρον για τον χώρο της Υποκριτικής κι έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό.
Εισακτέος στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν παίρνει Δίπλωμα το 2007 Ηθοποιός-Καθηγητής Θεάτρου.
Παρακολούθησε μετεκπαιδεύσεις στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αρχαία Φιλοσοφία στο University of Edinburgh & University of Penn αλλά και Μοντέρνα Τέχνη στη σχολή της Μοma κ.α.. Στη συνέχεια Recovering the Humankind's Past and Saving the Universal Heritage Ανακτώντας το παρελθόν της ανθρωπότητας και αποθήκευση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς Sapienza (ITAΛΙΑ)
Πιστοποίηση σεμιναρίου -Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο σε συνεργασία ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) με θέμα τις Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Προσχολική Αγωγή και Πρακτική κινηματογράφου του Χολιγουντιανού σκηνοθέτη Jeremiah Comey το 2007.Απόφοιτος της Σχολής Μαριονέτας, Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας -Μαιρηβή το 2013.

ΘΕΑΤΡΟ:
- Παντρολογήματα του Ν. Γκόγκολ, σκηνοθεσία Γ. Μπέζος, Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου), (Έμπορος-Γαμπρός, Α.Δ. Σταρικώφ 2007-08).
- Τίτος Ανδρόνικος του Σαίξπηρ, σκηνοθεσία Α. Σωτηρίου, διασκευή-μετάφραση Ε. Σιμάτου με δύο ρόλους το 2007.
- Εσύ μας χάρισες το μεγάλο ταξίδι σκηνοθεσία Δ. Δεγαίτης και μουσική Χ. Λεοντή, μουσική διδασκαλία Μ. Χρονοπούλου, αφιέρωμα στα 20 χρόνια μετά το θάνατο του Καρόλου Κουν, Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου).
- Η ναυμαχία της Σαλαμίνας θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε στην Σαλαμίνα, σκηνοθεσία Γ. Μόρτζου και χορογραφίες Κέη Χόλντεν το 2004.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:
- Λούφα και Παραλλαγή, τηλεοπτική σειρά ΕΤ-1 (β’ κύκλος), σκηνοθεσία Π. Πορτοκαλάκης, σκηνοθετική επιμέλεια Νίκος Περάκης. Ρόλος: Καψιμιτζής το 2007-08,την αμέσος επόμενη χρονιά στη Ζωή του Καρυοτάκη στο ίδιο κανάλι και Διαφημιστικό σποτ, OTE CONN-X. Ρόλος πρωταγωνιστικός.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:
Στο cinema όπου είναι και η μεγάλη του αγάπη συμμετείχε στις Ταινίες Με χωρίς γυναίκες σε σκηνοθεσία Σεϊτανίδης. Ρόλος: Α΄ Αστυνομικός, βασικός ρόλος το 2012.
Στη ξένη ταινία The son of God Magic Men σε σκηνοθεσία Erez Tadmor and Guy Nattiv. Ρόλος: CLERK. Αγγλόφωνη ταινία, ισραηλινή παραγωγή το 2012.
Ξενία του Πάνου Κούτρα ..σύντομος ρόλος το 2013. Aπο Έρωτας (Φιλική συμμετοχή του σκηνοθέτη) σε σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης το 2013.
Symptom Ρόλος. Δευτεραγωνιστής.. σε σκηνοθεσία Άγγελος Φρατζής. Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό το 2015. Aλλά και στις ταινίες μικρού μήκους
Απώλεια Ζωής σε σκηνοθεσία Σίμος Τσεκούρας ρόλος ψυχολόγος γιατρός μεσαίου μήκους το 2013 και The Meal σε σκηνοθεσία Σ. Λαντικός (πρωταγονιστικός ρόλος)

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε Ακαδημίες και κέντρα Πολιτισμού την Παιδαγωγική του Θεάτρου και ασχολείται μόνο με το Cinema σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Αυτή την περίοδο έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του "Ελπινίκη - φωνές και ψίθυροι στο μουσείο της Ακρόπολης" του σε κεντρικό Εκδοτικό Οίκο των Αθηνών .

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ:
Mιλά Ιταλικά Γερμανικά Ρωσικά Αγγλικά

HOBBIES:
Συγγραφή
Ταξίδια
Εικαστικές τέχνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου