Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Music Passport με την Underground Youth Orchestra στο Μουσείο Μπενάκη

Η Underground Youth Orchestra σας εξασφαλίζει ένα μουσικό διαβατήριο για ένα διαφορετικό ταξίδι στις δυο πλευρές του Ατλαντικού!
Η δημοφιλής νεανική ορχήστρα σας προσκαλεί την Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 21.00, στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, σε μια ανοιξιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους, υπό την μουσική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη.
Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την Ευρώπη μέσα από επιλεγμένα έργα των Bach, Elgar, Vivaldi και Sibelius, κι έπειτα διασχίζοντας τον Ατλαντικό, η περιπλάνησή μας θα συνεχιστεί στην Αμερική, από τον Νότο ως τον Βορρά, με όχημα τις μελωδίες των Piazzolla, Marquez και Bernstein.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Edward Elgar Serenade, for strings in E minor, Op. 20
Allegro piacevole
Larghetto
Allegretto
Johann Sebastian Bach Concerto for Two Violins, Strings, and Continuo in D minor, BWV
1043
Vivace
Largo ma non tanto
Allegro
Σολίστ: Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Ντάνιελ Σεβελιόβ
Antonio Vivaldi Double Violin Concerto, for 2 violins, strings & continuo in A minor
"L'estro armonico" No. 8, Op. 3/8, RV 522
Allegro
Larghetto e spiritoso
Allegro
Σολίστ: Μαρίνα Ηλιάδου,  Ευάγγελος Ρεβίθης
Jean Sibelius  Valse triste (Sad Waltz), Op. 44, No. 1

Διάλειμμα

Astor Piazzolla  Oblivion
Allegro Tangabile
Milonga del Angel
Arturo Marquez,  Danzon No 2
Leonard Bernstein, West Side Story
America
Mambo

Παραγωγή: Ekfrassis Productions
Επικοινωνία: Στέλλα Πεκιαρίδη
Ημερομηνία: Παρασκευή 21 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 80΄
Χώρος: Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138
Τιμές εισιτήριων: 10 €, Φοιτητικό - Ανέργων 8€
Προπώληση: Viva.gr & σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης των συνεργατών της Viva.gr.

Λίγα λόγια για την Underground Youth Orchestra
Η Underground Υouth Orchestra ιδρύθηκε το 2010 από τους μουσικούς Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου και Κώστα Ηλιάδη. Ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών,  που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα.  Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τρεις επαγγελματίες μουσικούς, τον Franc Shestani (βιολί), την Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου (πιάνο), και τον Όσβαλντ Αμιράλη (κοντραμπάσο), που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας. Ο Κώστας Ηλιάδης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας.
Μέχρι τώρα η UYO έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στις σημαντικότερες  εμφανίσεις της Ορχήστρας περιλαμβάνονται: Η συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στην Αρχαία Ολυμπία. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις “Η Νύχτα Μέρα” των εγκαινίων του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η συμμετοχή της στην ηχογράφηση και το videoclip του τραγουδιού  “I Love Athens” με την Έλλη Πασπαλά. Η συμμετοχή της στον εορτασμό των 25 χρόνων από την Ένωση των  δύο Γερμανιών, που οργανώθηκε από την Γερμανική Πρεσβεία. Συμμετείχε στις συναυλίες “Στον Κήπο του Μεγάρου 2016” που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής. Συμμετείχε στην Συμφωνική σκηνική Μπαλάντα “Τραγουδώντας την Γέρμα” του F.G. Lorca στο Ίδρυμα Κακογιάννης. Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στο Tübingen της Γερμανίας προσκεκλημένη από το Πανεπιστήμιο του Tübingen και το Υπουργείο Νεότητας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Συνεργάζεται τακτικά με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη. Έχει συνεργαστεί επίσης με τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και την Ευδοκία Μωυσίδου. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα.
Η Ορχήστρα αποτελείται από έγχορδα (βιολιά, βιόλες, τσέλα, κοντραμπάσο), ξύλινα πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνο, φαγκότο), χάλκινα (τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα), άρπα, κρουστά και πιάνο. Όταν οι ενορχηστρώσεις το απαιτούν, συμπληρώνεται με φυσαρμόνικα, κιθάρα και παραδοσιακά όργανα (κανονάκι). Το ρεπερτόριο της έχει αφετηρία τον χώρο της κλασσικής μουσικής αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα της σύγχρονης ποιοτικής μουσικής. Χαρακτηριστικό στοιχείο των ζωντανών της εμφανίσεων είναι η παρουσίαση έργων σε θεματικές ενότητες: μουσική από την Λατινική Αμερική, τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, παρουσίαση συμφωνικών έργων από Έλληνες συνθέτες, κινηματογραφική μουσική. Εδώ και δύο χρόνια η Ορχήστρα έχει ξεκινήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που κύριος στόχος του είναι να φέρει σε επαφή νέα παιδιά με τον μαγικό κόσμο της ορχήστρας. Έτσι σε όποια πόλη εκτός Αθηνών δίνει συναυλίες εντάσσει στο δυναμικό της νεαρούς σπουδαστές μουσικής από την περιοχή, αφού τους προετοιμάσει κατάλληλα, δίνοντας τους την δυνατότητα να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη δουλειά επαγγελματικού επιπέδου.

ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, βιολοντσέλο με τον Δημήτρη Γούζιο και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό. Παράλληλα τελείωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.  Έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια κιθάρας με τους Abel Carlevaro, Leo Brouwer, Roberto Aussell, Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Υπήρξε μέλος του ‘’Τρίο Πολύχορδο’’ με το οποίο έχει βραβευτεί στον δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου, που διοργανώθηκε από την HELEXPO στη  Θεσσαλονίκη.  Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα  και Γερμανία και συμμετείχε  σε πολλά φεστιβάλ ( Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Πρώτο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου,  Πρώτο  Κύκλο Συναυλιών του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας,  Κύκλος Κονσέρτων του Δήμου Πάτρας, Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά στο Αthenaeum,  Φεστιβάλ  Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Λευκάδας  Δήμου Σαμοθράκης κ.ά.).  Έχει ηχογραφήσει για το Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.  Έχει συμπράξει σαν σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών, την Συμφωνική Ορχήστρα της Jena και έχει συμμετάσχει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει  παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα ελλήνων συνθετών ( Σ. Ζάννα, Ο. Αμιράλις, Ι. Χαλιάσα), καθώς και το κονσέρτο για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα του Ε. Τριανταφύλλου σε συναυλία για την ελληνική μουσική που διοργανώθηκε από την Μουσική  Ακαδημία της Βαϊμάρης. Παράλληλα ασχολείται με την σύνθεση για το θέατρο και για ντοκιμαντέρ καθώς και με την  ενορχήστρωση, μεταγραφή και διασκευή έργων για κιθάρα και άλλα σύνολα. Επιμελήθηκε την ανάπλαση της παρτιτούρας των έργων του Μ. Χατζιδάκι «Το Καταραμένο Φίδι» και «Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές» για δύο πιάνα. Ενορχηστρώσεις  του έχουν παιχθεί από την Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Ορχήστρα Πατρών στο Φεστιβάλ Αθηνών και από την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Έργα του έχουν ερμηνευθεί από την Νεανική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το Modern-e-Quartet  και από το Σύνολο DissonArt Ensemble σε συναυλίες στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έχει διευθύνει την ορχήστρα των κιθαριστών του Βαγγέλη Μπουντούνη στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής. Υπήρξε κύριος διοργανωτής των Μουσικών Πρωινών στο Athenaeum, και επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου κύκλου συναυλιών του Δήμου Νέας Μάκρης. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και σαν παραγωγός έχοντας οργανώσει φεστιβάλ, κύκλους συναυλιών και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό  καθώς  και δισκογραφικές παραγωγές. Το 2010 δημιουργεί μαζί με την Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου  την νεανική συμφωνική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra στην οποία είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, ενορχηστρωτής και μαέστρος. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θερινό Μουσικό Camp που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αντικείμενο τα μουσικά σύνολα και την ορχήστρα. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών  και στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου