Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Το μιούζικαλ "Sweeney Todd" στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

SWEENEY TODD
Ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street

Το διάσημο μιούζικαλ για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, 25 και 26 Ιουνίου 2017

Το μιούζικαλ Sweeney Todd, το σπουδαιότερο καλλιτεχνικό επίτευγμα του Broadway σύμφωνα με τους κριτικούς, έρχεται, μεταφρασμένο στα ελληνικά, για να καταπλήξει το Αθηναϊκό κοινό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για 2 μοναδικές παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 25 και 26 Ιουνίου!

Ο Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, αναγνωρισμένοι διεθνώς για την αρτιότητα και την ποιότητα των σκηνικών τους παραγωγών, παρουσιάζουν το μουσικό θρίλερ που επαναπροσδιόρισε το μουσικό θέατρο του 20ου αιώνα, σε μουσική και στίχους του ζωντανού θρύλου Stephen Sondheim.

Το αριστουργηματικό μιούζικαλ, που συνδυάζει την κωμική όπερα με τη ρομαντική κομεντί και τη μαύρη μουσική κωμωδία με το λυρικό θρίλερ, ανεβαίνει σε μια εντυπωσιακή παραγωγή σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία του χαρισματικού Γιώργου Πέτρου, με έναν 26μελή θίασο που αποτελείται από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο.

Η δράση τοποθετείται στο ζοφερό Λονδίνο του 19ου αιώνα με τη σκληρή και παράλληλα βαθιά συγκινητική ιστορία του διαβολικού κουρέα της οδού Φλιτ που συγκινεί και διασκεδάζει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Ισχυρές δόσεις μαύρου σαρδόνιου χιούμορ σε ισορροπία με μια τραγική ιστορία, που καταδεικνύει τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και κοινωνίας, με ρεαλιστικά και τρομακτικά στοιχεία.

Η λαμπερή διανομή, που περιλαμβάνει τον δημοφιλή βαρύτονο Χάρη Ανδριανό και την αγαπημένη ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη στους κεντρικούς ρόλους, και ο μοναδικός ήχος της διάσημης Καμεράτα υπόσχεται μια μαγική μουσική και θεατρική εμπειρία.

Ταυτότητα Παράστασης
Μουσική Διεύθυνση - Απόδοση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Κινησιολογία/χορογραφία: NN
Μουσική προετοιμασία/Διδασκαλία ensemble: Δημήτρης Γιάκας

Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Σουήνη Τόντ: Χάρης Ανδριανός
Κα Λαβεττ: Ναντια Κοντογεώργη
Τομπίας: Αρης Πλασκασοβίτης
Τζοάννα: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Δικαστής Τέρπιν: Χριστόφορος Σταμπόγλης
Άντονυ: Γιάννης Καλύβας
Αντόλφο Πιρέλλι: Γιάννης Χριστόπουλος
Ζητιάνα: Άννα Κουσταφτίκη
Επίτροπος Μπάμφορντ: Χρήστος Κεχρής

Συμμετέχουν οι:
Λητώ Μεσσήνη, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μαρία Μουρκούση, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Αθηνά Καστρινάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Σταύρος Ζουλιάτης, Χρήστος Χριστοδούλου, Γιάννης Μανιατόπουλος,  Αποστόλης Ψυχράμης, Νικόλας Μπογιατζής, Σωτήρης Τριάντης, Αντώνης Δήμου, Άγγελος Χονδρογιάννης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου