Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ginger Creepers - Ο ήχος που έχει το χώμα στο μικροσκόπιο

Σε μια σκηνή στο δάσος,
μια μπάντα αναζητά…
τον τέλειο ήχο.

Ο Ζακ-Ιβ και ο Γκαστόν είναι οι Ginger Creepers.

Mία μπάντα πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής που αποσύρεται με μία σκηνή σε ένα απομακρυσμένο δάσος με στόχο να ανακαλύψει τον απόλυτο ήχο. Όσο όμως περνάει ο χρόνος, οι δύο μουσικοί οδηγούνται σε μία παράλογη σχέση με τον ήχο και το μουσικό όραμά τους. Η αναζήτηση γίνεται αυτοσκοπός και αρχίζουν να προσεγγίζουν τον ήχο όχι ως μουσική σύνθεση, αλλά ως αυθύπαρκτη έννοια που σχετίζεται με την ύλη και τον χρόνο, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τον πυρήνα του, τη συναισθηματική νοημοσύνη του, τη μνήμη του.

Το έργο μετατρέπεται σε μια συμβολική αντι-Οδύσσεια, όπου σε αντίθεση με το ομηρικό έπος, όσο ο στόχος ξεθωριάζει, η αναζήτηση οδηγεί σε ερμητισμό: ενας αέναος κύκλος, που εγκλωβίζει τους ήρωες στον χώρο και στον χρόνο, σε ένα παράλογο υπαρξιακό ταξίδι με προσωπικούς κύκλωπες και σειρήνες, σε ένα δάσος που ποτέ δεν ξημερώνει.

«We ask the captain,
Where are we heading, sir?
The captain looks both of us in the eyes,
You are the captain, he says, Ulysseses.»

«Ulysseses»
a song by Ginger Creepers

Το έργο ολοκληρώνεται, έναν χρόνο αργότερα, όπου οι ήρωες, έχοντας ξεφύγει από το σκοτεινό δάσος, επιστρέφουν στο αστικό περιβάλλον και πραγματοποιούν ένα μουσικό live που συνοψίζει την εμπειρία τους.

(Οι πόρτες ανοίγουν 2 ώρες πριν την έναρξη της παράσταση, όπου οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν διαφορετικά μουσικά events, dj-sets, καθώς και την προετοιμασία των δύο ηρώων.)

Ο ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
by Ginger Creepers Theater Band
τον Οκτώβριο στο BIOS

Συντελεστές

Σύλληψη-Κείμενο: Ginger Creepers (Χρήστος Καπενής, Γρηγόρης Χατζάκης)
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη
Μουσική-Sound Design: Βύρων Κατρίτσης
Δραματουργική Συνεργασία: Voltnoi

Παίζουν: Χρήστος Καπενής, Γρηγόρης Χατζάκης

Pr & Communication: Μάρσια Βλέτσα
Graphic Design: Michelangelo Bevilacqua

Παραγωγή: Ginger Creepers & Bios

​​*Γνωρίστε τους ήρωες Ζακ-Ιβ και Γκαστόν πριν την "live" τους εμφάνιση στο Θέατρο. Mε online ταυτότητα και μουσικό βιογραφικό (FB page, YT Channel) οι Ginger Creepers ζουν στο διαδίκτυο και προετοιμάζουν το ταξίδι τους στην Αθήνα.

Οι Ginger Creepers είναι η νεοσύστατη "θεατρική μπάντα" των Γρηγόρη Χατζάκη και Χρήστο Καπενή που κινείται με βασικό γνώμονα το πειραματικό θέατρο, στα μονοπάτια του σουρεαλισμού, του μαγικού ρεαλισμού και της μινιμαλιστικής αισθητικής. "Ο ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ" ειναι το πρώτο τους θεατρικό έργο ως καλλιτεχνκή ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου