Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Antonio Canales διδάσκει και παράλληλα ετοιμάζει Φεστιβάλ στην Αθήνα

Σε οποιαδήποτε γωνιά της γης υπάρχει η λέξη flamenco, κάπου δίπλα της, υπάρχει το όνομα ενός από τους σπουδαιότερους χορευτές της ιστορίας της.... το όνομα του Antonio Canales. Σαράντα χρόνια διεθνούς καριέρας, συνεργασίες με θρυλικούς καλλιτέχνες, διδασκαλίες στις καλύτερες σχολές παγκοσμίως αλλά και στην δική του σχολή στην Μαδρίτη, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και στα πιο σημαντικά φεστιβάλ, πρωταγωνιστής σε ιστορικές ταινίες για το flamenco, κάτοχος αναρίθμητων βραβείων από το ισπανικό κράτος για την πολυετή προσφορά του στην τέχνη, καθηγητής και μέντορας πολλών σημαντικών χορευτών και χορευτριών.

O σπουδαίος Antonio Canales έρχεται να διδάξει στην Αθήνα και στην σχολή Compania Flamenca Sentimientos ( Τζαβέλλα 25, Εξάρχεια, τηλ.: 697 1847751) της σημαντικής χορεύτριας-δασκάλας Ισαβέλλας Γαλαίου, από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 έως και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.  Η προετοιμασία των μαθητών της σχολής και η ένταξή τους στην τεχνική και τον τρόπο διδασκαλίας του κορυφαίου χορευτή, έχει ήδη ξεκινήσει από τον Ιούλιο και συνεχίζεται εντατικά έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2017.
Ωστόσο, η διδασκαλία του Canales στους μαθητές της Compania Flamenca Sentimientos δεν σταματά εδώ… Θα συνεχιστεί τον Δεκέμβριο του 2017 αλλά και τον Φεβρουάριο του 2018 - μήνα κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί ένα Διεθνές Φεστιβάλ Flamenco σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Επιπλέον, δύο δωρεάν ανοιχτά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην σχολή:

Α. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 17.00 έως τις 20.00
Παρουσίαση της τέχνης του flamenco με την Ισαβέλλα Γαλαίου

Β. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 17.00 έως τις 20.00
Εκφραστική υποστήριξη μέσω του θεάτρου με την Γιωργίνα Γερμανού

Βιογραφικό σημείωμα της Ισαβέλλας Γαλαίου 

Η Ισαβέλλα Γαλαίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ξεκίνησε να ασχολείται με τον χορό σε ηλικία μόλις 3 χρόνων. Μέχρι τα 19 της, εξερεύνησε τα μονοπάτια όλων των ειδών (κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο, τζαζ, λάτιν κλπ) μέχρι να την κερδίσει ολοκληρωτικά το flamenco. Έχοντας στον πλευρό της τον δάσκαλό της Clive Bain (Carlos), ακολούθησε την διδασκαλική μέθοδο των συστημάτων Spanish Dance Society και Alianza Flamenca, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα ελεύθερων χορογραφιών και τεχνικής. Όταν ο δάσκαλός της έφυγε από την Ελλάδα, ξεκίνησε η προσωπική της μελέτη και αναζήτηση σε ό,τι αφορά την τέχνη του flamenco, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον χορό, αλλά και σε ό,τι αφορά την ιστορική σημασία της τέχνης, των ρυθμών, της μουσικής και του τραγουδιού. Ταξίδευε συνεχώς στην Ισπανία και μαθήτευε δίπλα στους μεγαλύτερους δασκάλους ( Manolo Marin, Mario Maya κλπ ) διευρύνοντας τις γνώσεις της και κατανοώντας πλήρως την τέχνη του flamenco.

Το 2006, δημιουργεί την σχολή χορού flamenco «Sentimientos» στα Εξάρχεια, έχοντας ως στόχο να διδάξει στους μαθητές της την αυθεντική και παραδοσιακή μορφή της τέχνης. Το 2008 εκπροσωπεύει την Ελλάδα και  την Alianza Flamenca Hellas στην παγκόσμια συνάντηση δασκάλων του συστήματος Alianza Flamenca στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής. Το 2009, δημιουργεί το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Sentimientos Flamenco Grupo.  Στο συγκρότημα χορεύει, χορογραφεί, σκηνοθετεί και κάνει την γενική επιμέλεια. Οι υπόλοιποι χορευτές του συγκροτήματος είναι αποκλειστικά μαθητές της που έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. To 2010 συνεργάζεται με τον τραγουδιστή Alvaro Ramirez Romero από το Cadiz της Ανδαλουσίας. Χορογραφεί και σκηνοθετεί την παράσταση «Cafe Cantante»  υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες. Παράλληλα, έχει χορέψει στο συγκρότημα «Puentes» στην Αθήνα και στην Κρήτη και στο συγκρότημα «Ro Flamenco» του Clive Bain, έχει χορέψει με το κιθαριστικό ντουέτο « Δ. Κουκουλιτάκης-Γ. Παπαδόπουλος » στην Αθήνα, στον Βόλο και στην Αίγινα  ενώ ταξίδευε και δίδασκε σε σχολές χορού στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2011 την προσκαλεί ο ποιητής και μεταφραστής Jaime Svart να ερμηνεύσει χορευτικά το ποίημα του Jose Marti «Η Ισπανίδα Χορεύτρια» σε μια σειρά εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Κούβας Το 2012 επελέγη πρόεδρος του εκπαιδευτικού συστήματος εκμάθησης flamenco, Alianza Flamenca Hellas.
Το 2012 επίσης, την κάλεσαν για συνέντευξη από τον Εθνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ισπανίας (Radio Nacional de Espana), στην εκπομπή Callejon del Cante του Manuel Moraga, και μίλησε για την ζωή της και το έργο της στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά, δημιουργεί μαζί με τον Δημήτρη Κουκουλιτάκη την μουσικοχορευτική παράσταση flamenco «Falsetas» και την παρουσιάζουν σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα συνεργάζεται και χορεύει με τον Σεβιλλιάνο τραγουδιστή Vicente Gelo ενώ, το 2013, συνεργάζεται και χορεύει με την χερεθάνα τραγουδίστρια Sara Salado και τον χορευτή Raul Ortega δημιουργώντας την παράσταση flamenco puro  «Mi Jere...» . Επίσης το 2013, μαζί με τους Sara Salado, Raul Ortega, Δημήτρη Κουκουλιτάκη και Μάριο Παπαδέα παρουσιάζουν στο Θέατρο Badminton την μουσικοχορευτική παράσταση «Από την Σμύρνη στην Ανδαλουσία ». Συμμετέχει ως guest στο μουσικό συγκρότημα flamenco «Symmetria» ενώ διδάσκει και διαδίδει την τέχνη στην Καρδίτσα, στο Άργος και στο Ηράκλειο Κρήτης, σε συνεργαζόμενες σχολές χορού οι οποίες βρίσκονται υπό την αιγίδα της Compania Flamenca Sentimientos.

Toν Φεβρουάριο του 2014, συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον τραγουδιστή Αlvaro Ramirez Romero και μαζί με τον κιθαρίστα Sergio Gomez από την Σεβίλλη, περιοδεύουν με μεγάλη επιτυχία στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στην Χαλκίδα, στο Άργος, στην Σύρο, στην Μήλο και στην Αθήνα και παρουσιάζουν την παράσταση flamenco «Palos» σε μουσικές σκηνές και θέατρα. Η παράσταση ήταν υπό την αιγίδα του Μουσείου Χορού Flamenco Cristina Hoyos της Σεβίλλης. Τον Ιούλιο του 2014 χορογραφεί και χορεύει μαζί με 20 χορευτές της Compania Flamenca Sentimientos, την χοροθεατρική παράσταση flamenco «Στροφορμή», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Θεοδώρου.

Τον Ιούλιο του 2015 καθιερώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό των Flashmob Flamenco Atenas. Πρόκειται για κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις μέσα από τον χορό του flamenco, που θα πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Επιλέγοντας το σημείο και την ημέρα, μια σύντομη χορογραφία, μπορεί να αποτελέσει ένα κοινωνικό ή ανθρωπιστικό μήνυμα ή ακόμα και μια διαμαρτυρία για ένα κοινωνικό πρόβλημα. Η Compania Flamenca Sentimientos πραγματοποίησε το πρώτο Flashmob Flamenco στην ιστορία της, στις 30 Ιουλίου 2015, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας. Ο θεσμός των Flashmob Flamenco, παράλληλα με τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει μέσα από τις δράσεις του, δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που η οικονομική τους κατάσταση είναι δύσκολη, να ασχοληθούν, να δημιουργήσουν και να εκφραστούν εντελώς δωρεάν μέσα από το flamenco, μία τέχνη που γεννήθηκε για να εμπνέει δύναμη στους ανθρώπους.

Τον Ιανουάριο του 2016, κάνει πρεμιέρα με το καινούργιο της συγκρότημα flamenco, τους «Otra Manera», πλαισιωμένη από τους Δημήτρη Μπάρδα και Αντρέα Μπουλασίκη στις κιθάρες, την Εύα Στεφανάκου στο νέυ και τον μόνιμο συνεργάτη της Pedro Fabian στα κρουστά.

H Compania Flamenca Sentimientos πλέον είναι ο σημαντικότερος φορέας εκπαίδευσης και διάδοσης της αυθεντικής μορφής της τέχνης του flamenco στην Ελλάδα, και εδρεύει στην Αθήνα υπό την διεύθυνση της ιδρύτριάς του, Ισαβέλλας Γαλαίου, έχοντας άμεση συνεργασία με αντίστοιχους σημαντικούς φορείς της Ανδαλουσίας. Η Ισαβέλλα Γαλαίου έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην σχολή της και στην κομπανία, χορεύει και διδάσκει σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνεχίζει ακούραστα την μελέτη της τέχνης που έχει κερδίσει την ψυχή της... το Flamenco.

Για πληροφορίες – συμμετοχή  στα μαθήματα: 

-Email: info@sentimientos.gr
-Τηλ.: 697 1847751
-Site σχολής: http://www.sentimientos.gr/index.php/el-gr/
-Facebook page σχολής: https://www.facebook.com/companiaflamencasentimientos/?pnref=lhc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου