Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

H Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί στο θέατρο Μεταξουργείο

H Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί μεταφέρεται στο θέατρο Μεταξουργείο, (Ακαδήμου 14) και θα παρουσιάσει για τη νέα θεατρική σαιζόν από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου την περσινή επιτυχία «Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπυ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή και Δήμητρα Χατούπη.
Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 θα κάνει πρεμιέρα το αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Χορός του Θανάτου» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή και Δήμητρα Χατούπη.

«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ»
του Έντουαρντ Άλμπυ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου

Ο Άκις Βλουτής παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, το αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη,  με τους Άκι Βλουτή, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντο Γεωγλερή, Αντωνίνα Βλουτή. Ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα στο Θέατρο Μεταξουργείο από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.

Ο Άκις Βλουτής και η Δήμητρα Χατούπη σε δύο από τους πιο σημαντικούς ρόλους του σύγχρονου δραματολογίου, του Τζωρτζ και της Μάρθας. Τους παρακολουθούμε στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε μια συνάντηση με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ (Σαράντος Γεωγλερής, Αντωνίνα Βλουτή), η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.
Τα πρόσωπα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς και ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος, σχεδόν χυδαίος. Και αυτός αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και  ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς χρησιμοποιώντας όμως την συνθήκη του παιχνιδιού.

Ένα άγριο παιχνίδι, στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα. Άνδρας – γυναίκα, αγάπη - μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία - βιολογία, εκκλησία – παγανισμός. Και όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι το τέλος. Βασικό στοιχείο που αποκαλύπτει τα βαθύτερα ένστικτα και τα πιο βαθειά μυστικά. Βακχεύουν.

Ο Άλπμυ με έναν μαγικό τρόπο και διατηρώντας πάντα επί σκηνής σε θαυμαστή ισορροπία το χιούμορ, ενώ απλώνεται σε μια τεράστια θεματολογία, ταυτόχρονα τοποθετεί τους ήρωες του στον κεντρικό πυρήνα, την οικογένεια και ανιχνεύει τις αναπηρίες της. Αυτός ο πυρήνας εκρήγνυται μπροστά στους θεατές, διαλύει κάθε ψευδαίσθηση, και ο ίδιος ο Άλμπυ διερωτάται πια μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες-πιόνια σε ένα παιχνίδι που οδηγεί στο Τέλος της Δύσης και στην γέννηση μια νέας πραγματικότητας, στην οποία όμως ο άνθρωπος χάνει την ατομικότητα του και νεκρώνεται η φαντασία του μπρος στην αποκαλυπτικότητα της επιστήμης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Επεξεργασία κειμένου - Σκηνοθεσία:  Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά - Κοστούμια:  Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσω Στεργίου
Φωτογραφίες - Τrailer : Βάσια Αναγνωστοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Άκις Βλουτής, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντος Γεωγλερής, Αντωνίνα Βλουτή

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη: 21:00
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 
Γενική είσοδος: 14€
Μειωμένο: 10€ (ισχύει για φοιτητές, ανέργους & άνω των 65)
Ατέλειες ηθοποιών: 5 €

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

«Ο χορός του θανάτου»
Του Αυγούστου Στρίντμπεργκ

Από το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί θα παρουσιάσει από το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Θέατρο Μεταξουργείο το αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, «Ο χορός του Θανάτου», σε  μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον Άκι Βλουτή και τη Δήμητρα Χατούπη.

Ένα ζευγάρι -ο Έντγκαρ και η Άλις-, που ζει απομακρυσμένο και απομονωμένο σ΄ ένα νησί, σε ένα κτήριο που κάποτε ήταν φυλακή, σύντομα θα γιορτάσει τα 25 χρόνια έγγαμου βίου. Από το ξεκίνημα του έργου, η προσπάθεια του ζεύγους να δραπετεύσει από την κενότητα της ζωής του και η ταυτόχρονη εμφάνιση του νεαρού Κουρτ, δημιουργεί ένα ερωτικό τρίγωνο, που με την σειρά του κινητοποιεί ένα χορευτικό διάλογο, στον οποίο ο καθένας από τους τρεις ήρωες αντιμετωπίζει τους άλλους δύο. Αν και η κύρια θεματική του έργου πηγάζει από την συζυγική σύγκρουση, ο Χορός του θανάτου παρουσιάζει ένα ακόμα θέμα, αυτού του ανθρώπου ενώπιον του θανάτου.

Θέατρο Μεταξουργείο
Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105234382

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου