Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

OPEN CLASSES από τη σχολή Armani Musical Theater Center του ΑΝΤΟΝΙΟ ΑΡΜΑΝΙ

Το Armani Musical Theater Center είναι ένας μοντέρνος χώρος στο κέντρο της Αθήνας  που δημιουργήθηκε το 2006 από τον Antonio Armani. O Antonio Armani έχει συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες της Τέχνης, όπως ο Andrew Lloyd Weber, ο Franco Jerffirelli, ο Θάνος Μικρούτσικος κ.ά.

Στο Αrmani Musical Theater Center διδάσκονται μαθήματα τραγουδιού, χορού, αυτοσχεδιασμού υποκριτικής και musical ,που συνθέτουν την τεχνική, τις γνώσεις  και το ρεπερτόριο που πρέπει να έχει ο σημερινός  performer.To Αrmani  Musical Theater Center στέκεται δυναμικά δίπλα στον καλλιτέχνη performer σε μια εποχή που το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι είναι τόσο απαιτητικό και συνάμα πολύ ανταγωνιστικό. Το Armani  Musical Theater Center ξεκινάει δυναμικά την καλλιτεχνική του χρονιά με open classes που θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες :

•20-09-17 στις 20:00 Workshop-εργαστήριο βιωματικού αυτοσχεδιασμού που συντονίζει η βραβευμένη σκηνοθέτις (Α΄ Βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Έργου) Μαρία Κατσιώνη . Στο εργαστήριο του βιωματικού αυτοσχεδιασμού , ο ηθοποιός ασκείται μέσα από συνθήκες να αντιδρά αυθόρμητα πάνω στη σκηνή. Ενεργοποιούνται τα εκφραστικά του μέσα σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, νοητικό, ψυχολογικό, πνευματικό), απελευθερώνεται η μπλοκαρισμένη ενέργειά του και αναδεικνύεται το «υλικό» που θα χρησιμοποιηθεί για την πραγμάτωση των ρόλων.Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς, αλλά και σε όλους που θα ήθελαν να γνωρίσουν την βιωματική διαδικασία των ρόλων.

•21-09-17 στις 19:00 Musical που συντονίζει ο Αntonio Armani και η χορογράφος Γεωργία Καραμέρου. Η σύμπραξη υποκριτικής, χορού και τραγουδιού καθιστούν το μιούζικαλ απαιτητικό, προκλητικό όσο και γοητευτικό πεδίο για τον καλλιτέχνη. Το μάθημα επιδιώκει να εισάγει τον μαθητή σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής ενός μιούζικαλ. Η παράλληλη δουλειά πάνω στην τεχνική και το στυλ του μιούζικαλ, σε τραγούδι και κίνηση, είναι η καινοτομία αυτού του μαθήματος.

•26-09-17 στις 20:00, Υποκριτική με τον ηθοποιό Σπύρο Σπαντίδα. Ανακαλύψτε τη σχέση του λόγου με τη στάση του σώματος, αλλά και το πώς μπορεί ένα ζωντανό σώμα να δώσει μεγαλύτερη αξία στη σκηνική σας παρουσία. Αποκτήστε τη δυναμική που απαιτείται κάθε φορά μαθαίνοντας να την προσαρμόζετε και να τη χρησιμοποιείτε ανάλογα. Ασκήσεις χαλάρωσης και λόγου βοηθούν  στη βελτίωση των εκφραστικών μέσων. Στόχος του εν λόγω μαθήματος είναι να μάθουμε πως προσεγγίζουμε έναν ρόλο, πως να φύγουμε από τον εαυτό μας για να υποδυθούμε κάποιον άλλον και να ανιχνεύσουμε τα εκφραστικά μέσα και τις δυνατότητές μας μέσα από μια πρώτη, στοιχειώδη επαφή με θεατρικά κείμενα. Πως θα εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, πως θα σταθούμε στην σκηνή, πως θα τοποθετήσουμε την φωνή μας.

•27-09-17 στις 20:00, Group voice με τον Antonio Armani. Το μάθημα είναι ομαδικό  και διαρκεί 1,5 ώρα. Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε επαγγελματίες τραγουδιστές και ηθοποιούς. Ξεκινάει με την κατανόηση του μηχανισμού παραγωγής ήχου του ανθρώπινου σώματος. Οι ασκήσεις ενεργοποίησης της διαφραγματικής αναπνοής παρέχουν την επιθυμητή «υποστήριξη» του ήχου κάνοντας τη φωνή του τραγουδιστή πιο δυναμική και προβολική. Στη συνέχεια προχωράμε σε ασκήσεις που απομονώνουν το κάθε ηχείο του ανθρώπινου σώματος έτσι ώστε η φωνή να ελέγχεται σαν μουσικό όργανο. Η ανάπτυξη της δύναμης των φωνητικών χορδών είναι και αυτή αποτέλεσμα συγκεκριμένων ασκήσεων που δημιουργούν σταθερότητα στην εκτέλεση των τραγουδιών. Το ρεπερτόριο δίνεται ξεχωριστά στον κάθε μαθητή

•2-11-17 στις 19:00, Σύγχρονος χορός με την χορογράφο Γεωργία Καραμέρου. Ο σύγχρονος χορός και η τεχνική ''release'', είναι το είδος εκείνο που μας επιτρέπει να κινούμαστε χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, γι' αυτό θα λέγαμε ότι αποτελεί και την απόλυτα  ελεύθερη έκφραση για τον κάθε χορευτή. Μέσα από το μάθημα  εξοικειωνόμαστε με όλα  τα είδη κίνησης, (μικρές, μεγάλες, απαλές, δυναμικές, συνεχόμενες, διακοπτόμενες, αργές, γρήγορες κ.ά). Αποκτούμε την ευκολία να αλλάζουμε επίπεδο. Για παράδειγμα, από ένα ψηλό πήδημα να βρεθούμε στο πάτωμα και να συνεχίσουμε να χορεύουμε εκεί. Σημαντική επίσης είναι στην  πορεία των μαθημάτων, η απόκτηση συνείδησης του σώματός μας, της  λειτουργίας των αρθρώσεων μας, της κατανομής του βάρους μας, καθώς και της αναπνοής μας. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα η κίνηση να προκύπτει αβίαστα, άρα να είναι απόλυτα φυσική, απελευθερωτική και να προκαλεί ευεξία. Ο σύγχρονος χορός είναι το ιδανικό είδος χορού για ηθοποιούς, τραγουδιστές και performers, αφού τους βοηθά στο λύσιμο του σώματός τους.

Το Αrmani Musical Theater Center  κάθε χρόνο πραγματοποιεί musical performances με την συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών (ηθοποιών ,τραγουδιστών και χορευτών ) σε μοντέρνους αθηναικούς χώρους και θέατρα.Οι performances γίνονται σε επαγγελματικό επίπεδο έτσι δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν την εμπειρία της performance, την έκθεση, τη διάδραση με το κοινό, την ομαδικότητα και τη συνεργασία καθώς επίσης και την πειθαρχία. Τέλος ένα πολύ σημαντκό σκέλος  που επιδιώκει το Αrmani Musical Theater Center  είναι να γνωρίσει ο κόσμος  νέους, σοβαρούς, εκπαιδευμένους, ταλαντούχους καλλιτέχνες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Armani Musical Theater Center
Κωνσταντινουπόλεως 84, Κεραμεικός, Αθήνα
Τηλ. +30 210 – 6400919 ή 6937015763
e-mail: admin.audio77@gmail.com

Υπεύθυνος: Antonio Armani
Για περισσότερες πληροφορίες στο www.armanimusical.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου