Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

"Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω" με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου στο BIOS

Χλαπάτσας ή Γούλβεριν;
Βέρθερος του Γκαίτε ή Κατερίνα Σοφιανού του Ρετιρέ;
Μάσα από το Γλάρο ή Λώρα από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι;
Άμλετ ή Αλίκη στο Ναυτικό;
Ή μήπως τίποτα απ' όλα αυτά;

Ο ήρωας της παράστασης (Δημήτρης Φραγκιόγλου) μετά από πολλά (ή μήπως λίγα;) χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μια παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε ως τώρα. Όμως, μια σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα»  που κατακλύζουν το μυαλό του, τον σαμποτάρουν. Με διάθεση αυτοσαρκασμού  και μέσα από  το «δράμα» ενός ηθοποιού  σε υπαρξιακό πανικό, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου ασχολείται με όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας, και μιλάει επί της ουσίας για την αγωνία της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης σε μια κοινωνία που όλα έχουν γίνει «έξυπνα» και αψεγάδιαστα. Στον καταιγιστικό αυτό μονόλογο η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται, αναμετρούνται και κονταροχτυπιούνται. Το ποιος θα κερδίσει τελικά αυτή τη μάχη, είναι άλλη ιστορία...

Η παράσταση, αφού παίχτηκε στο AthensComedyFestival, στο πρώτο ComedyFestival στην Αλεξανδρούπολη, στο θέατρο act στην Πάτρα και στο θέατρo Άβατον στην Αθήνα και αφού έκανε περιοδεία σε Ηράκλειο, Χανιά, Ναύπακτο, Νάξο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Αίγινα, επιστρέφει τη φθινοπωρινή σεζόν στην Αθήνα, κάθε Τετάρτη στο Bios, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο θεατρικό μονόλογο γεμάτο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό στον οποίο ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί αλλά και υπογράφει τα κείμενα μαζί με τη Μαργαρίτα Γερογιάννη και τη Χριστίνα Παπαδάκη. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο επίσης γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.

Κείμενο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη
Επιμέλεια σκηνικού: Μαρία Αλανιάδη
Φωτογραφίες:Βασίλης Ζαβέρδας, Βαγγέλης Τσινιάς, Ελένη Κερολλάρι
Βίντεο: Περικλής Παπανδρεόπουλος

Πληροφορίες παράστασης
BiosMain
Διάρκεια παραστάσεων:Τετάρτη11 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017
Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 70’
Τιμή Εισιτηρίου: 8 ευρώ (ενιαίο)

Χορηγοί επικοινωνίας: www.elculture.gr, www.monopoli.gr, www.culturenow.gr, www.artplay.grwww.debop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου