Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ГЛУМ 2ος Χρόνος Παραστάσεων στο Θέατρο 104

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στον πρώτο κύκλο παραστάσεων, η ομάδα θεάτρου C.For Circus παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά σε διασκευή την παράσταση “ГЛУМ” (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι.

Πρόκειται για μια σάτιρα της εποχής του μεγάλου Ρώσου δραματουργού της περιόδου του ρεαλιστικού ρεύματος στη ρωσική λογοτεχνία που καυτηριάζει με χιούμορ διαχρονικά κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως τη ματαιοδοξία και την κενότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, τη δημόσια εικόνα-ως εργαλείο απάτης και αυτοεξαπάτησης, τις προκαταλήψεις και το συντηρητισμό, τη διαπλοκή της εξουσίας και των εκπροσώπων της ανώτερης κοινωνικής τάξης.

Το “ГЛУМ”, που ως λήμμα σηματοδοτεί την απάτη, είναι η ιστορία του Γκλούμοφ το όνομα του οποίου αποτελεί λογοπαίγνιο.

Η Μόσχα, στις αρχές του 19ου αιώνα, είναι ένας μεγάλος αυτοαναφορικός διάλογος. Ο  νέος και ανήσυχος Γκλούμοφ αποφασίζει, πολύ στοχευμένα, να πάρει μέρος σ’ αυτό το διάλογο αντιδρώντας στην αδιάφορη θέση του στην κοινωνία της πόλης. Με την εξυπνάδα και το θράσος του καταφέρνει να εισχωρήσει σε έναν κύκλο ανθρώπων με επιρροή χρησιμοποιώντας τους κατάλληλα για να πετύχει τους στόχους του: μια σταθερή, καλοπληρωμένη δουλειά και έναν γάμο «λαχείο», εισιτήριο στην εξέχουσα κοινωνία της Μόσχας. Σύμμαχός του στην πορεία αυτή ένα ημερολόγιο, μόνος αποδέκτης της αλήθειας – καθρέφτης των μύχιων σκέψεών και αχίλλειος πτέρνα του.

Ένας κυνηγός της τύχης, ένας άνθρωπος που λαχταρά να αδράξει όσα του αξίζουν και κάνει γι’ αυτό περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται. Ο Γκλούμοφ.

Δείτε το trailer εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=O_q3RwEtCqI&feature=youtu.be

Παίζουν οι : Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Μετάφραση : Βαλέρια Δημητριάδου
Δραματουργική επεξεργασία & Σκηνοθεσία : C. For Circus
Μουσική Επιμέλεια : C. For Circus
Σκηνικά & Κοστούμια : Τίνα Τζόκα
Βοηθός Σκηνογράφου: Τζέλα Χριστοπούλου
Φωτισμοί : Σεσίλια Τσελεπίδη
Φωτογραφίες : Νίκος Πανταζάρας
Επιμέλεια αφίσας : Άννυ Βαλουγεώργη


Πληροφορίες
Παραστάσεις: Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 21.00
Τιμές εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/ανέργων
Τηλέφωνο ταμείου : 21 0345 5020
Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-104/glym/

Viva.gr, τηλ. 11876, Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία

Προβολή & Επικοινωνία
Χρύσα Ματσαγκάνη
Τζένη Σερέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου