Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

«Απώλεια»- εικαστική έκθεση στην γκαλερί του Black Duck

Δύο καλλιτέχνες με κοινό σκοπό, να ερευνήσουν την
«Απώλεια»
σε μια εικαστική έκθεση-
Installation- performance art work- mixed media
στην γκαλερί του Black Duck

02/11/17-11/11/17

Την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου στις 19.30, η γκαλερί του Black Duck θα αποτελέσει τόπο συνάντησης για την Ζάννα Αρτέμη και την EYPRAKSIA, σε μια εικαστική έκθεση, installation – performance art work- mixed media, με θέμα την «Απώλεια».

 Η Ζάννα Αρτέμη, στην πιο αυτοβιογραφική έκθεση της μέχρι τώρα, ρίχνει φως στα πιο βαθιά ρήγματα τις προσωπικότητάς της, τις πιο βαθιές πληγές των απωλειών της, παρουσιάζοντάς μας τρισδιάστατα έργα με ζωγραφική και αντικείμενα που φέρουν μνήμες. Το installation που θα στηθεί στο χώρο της έκθεσης, ονομάζεται «Πατρίδες» είναι το δικό της βίωμα από τη μετεγκατάστασή της σε άλλο τόπο σε νεαρή ηλικία.

Η EYPRAKSIA έρχεται αντιμέτωπη με τα προσωπικά της όρια, τους φόβους και τις αγωνίες της, που αγγίζουν ποιότητες  ψυχικών,  πνευματικών και ηθικών αξιών. Μας παρουσιάζει πίνακες μικτής τεχνικής, και ηχητικές εγκαταστάσεις.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα δώσει performance, το οποίο πραγματεύεται την ποιότητα της απώλειας ως μια κατάσταση συνεχής μνήμης της μη ύπαρξης. Συνθήκη νοερής παρουσίας μέσα από την απουσία. Η κατάσταση της απώλειας φέρει ένα  δυνατό κραδασμό, μια εσωτερική δύναμη στο παρόν όπου αυτομάτως καθιστά την απώλεια παρούσα και το παρόν πολλές φορές απώλεια.

«Απώλεια του εαυτού, Απώλεια της Μνήμης, της Ενσυναίσθησης, Απώλεια της Υπόστασης του Είναι, Απώλεια της Ακούραστης Σιωπής, της Πατρίδας που Χάθηκε, της Αγκαλιάς που δεν Ζεστάθηκε, των Ανθρώπων που έχασαν τη Ρίζα τους. Χέρια που έχασαν το Άγγιγμα τους».

Η Ζάννα Αρτέμη γεννήθηκε στην Αθήνα (1972) και σπούδασε γραφιστική και διακόσμηση στην Σχολή Πρώην Καθηγητών Δοξιάδη. Συνέχισε τις σπουδές της στη ζωγραφική, πλάϊ στον ζωγράφο Κωνσταντίνο Ρούτη και παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, πλάι στο καθηγητή Γιώργο Καζάζη. Δίδαξε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου σε τμήματα ενηλίκων για τρία χρόνια, στην Νομαρχιακή Ανατ. Αττικής. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, και από το Μάρτιο του 2008 που έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση, έχει σύνολο στο ενεργητικό της, δεκατρείς ατομικές εκθέσεις σε Λονδίνο, Αθήνα, Σκόπελο, Κρήτη και Λαγκάδια Αρκαδίας. Είναι ενεργή στο χώρο της διαφήμισης ώς γραφίστρια, τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. www.zanna.gr

Η EYPRAKSIA γεννήθηκε στην Ελλάδα. Σπούδασε Μουσικη-  Υποκριτική- Χορό-, έκανε το μεταπτυχιακό της στο Αρχαίο Δράμα στο Κέντρο Έρευνας «Δεσμοί» με την Λύδια Κονιόρδου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δράματος, Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Προσωπείο, butho, Σωματικού Θεάτρου, Ιστορίας Τέχνης-Φιλοσοφίας-Ψυχολογίας, Σκηνοθεσίας, Κλασικού Μπαλέτου, Βιοενεργείας, Contac t Ιmprovisation και Σύγχρονου Χορού σε Αθήνα, Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη. Έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου, σε Ελλάδα και Εξωτερικό.  Έχει λάβει  παιδεία στη Σορβόννη και στο Παρίσι, επάνω στην Ιστορία της Τέχνης -στην Αρχιτεκτονική των Ταφών του 19 αιωνα-Φιλοσοφία, Ψυχολογία. Ως εικαστικός έλαβε παιδεία (ζωγραφική-κατασκευές-γλυπτική -ηχητικές εγκαταστάσεις-video art installation- performance) δίπλα σε σπουδαίους εικαστικούς σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη. Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει  δράση στο εξωτερικό με group exhibitions καθώς επίσης εκπροσωπεί tην Ελλάδα σε Παγκόσμια Φεστιβαλ  με exhibitions-performances  -art in public space-sound installatio ns κ.α. Είναι πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών μουσικής Κονταμπασσου, κλασικού τραγουδιού.
Απώλεια.. Ακούραστη Σιωπή Απορροφά την Άπνοια σε Κόσμο Άτρωτου Λυγμού, Στη Φύση της Εξάντλησης, Κυριεύοντας τον Ήχο του Άμεμπτου. Συνθλίβοντας Πνοές Παράλληλες της Κύησης στην Άσπονδη Φυγή τους. Στην Ακούραστη Κύρτωση του Ψυχούς, Κοινωνώντας Σώματα της Εγκατάλειψης σε Άνυδρες Πνοές Πίστης Άτρωτης. Απουσία της Υπόσχεσης στο Ίχνος του Φλεγόμενου Όρους.- EYPRAKSIA

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 στις 19.30 / Performance: 21.30
Διάρκεια έκθεσης: 02 Νοεμβρίου 2017 – 11 Νοεμβρίου 2017
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: κλειστά

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Δήμητρα Αποστόλου
Χαρά Βλαστού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου