Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

"Το Τραγούδι της Γης" στο Θέατρο Άνεσις

«Το Τραγούδι της Γης»
2ος Χρόνος Επιτυχίας

μια οικολογική παράσταση για παιδιά από τον θίασο «Λώτινος Ήλιος» στο Θέατρο Άνεσις (Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι)

Πρεμιέρα:
Κυριακή29 Οκτωβρίου 2017, στις 15:30

Στο ρόλο της Γης εμφανίζεται κινηματογραφικά  η
Αριέττα Μουτούση

Στο Δράκο της Αδιαφορίας δανείζει τη φωνή του ο
Θανάσης Τσαλταμπάσης

Με την υποστήριξη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Μετά την περσινή επιτυχία ο Θίασος «Λώτινος Ήλιος» παρουσιάζει και πάλι στο Θέατρο Άνεσις «Το τραγούδι της γης» σε κείμενα και στίχους Άννας Παπαμάρκου και Λεωνίδα Ψέλτουρα και σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου. Από τις 29 Οκτωβρίου και για τρεις μόνο Κυριακές στις 15:30 ενώ μέχρι και τις 30 Μαρτίου θα δίνονται καθημερινές πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία.

Η Παράσταση
Συνδυάζοντας αρμονικά τη θεατρική τέχνη με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (projecting-animation) για τη δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, η παράσταση «Το τραγούδι της γης» επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να αφυπνίσει την οικολογική τους συνείδηση με βιωματικό τρόπο. Τα βοηθάει να καταλάβουν ότι κάθε τους δράση έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τα εμπνέει ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητά άτομα στη διαχείριση των φυσικών πόρων. Είναι απόλυτα συντονισμένη με το ρυθμό της παιδικής φαντασίας και συνεπαίρνει τα παιδιά, κερδίζοντάς τα από την πρώτη στιγμή, με το χιούμορ, το σφρίγος, τις εκπλήξεις της αλλά και με τις επιβλητικές μάσκες, τα κοστούμια και τις πολύχρωμες σκιές που εξάπτουν τη φαντασία! Εντάσσει τα παιδιά στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν με ενθουσιασμό ενώ η μουσική επένδυση είναι πλούσια με τραγούδια και χορογραφίες γεμάτες ρυθμό και ζωή!

Το παραμύθι
Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!».
Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής.
Όταν συναντιέται με τον «Δράκο της Αδιαφορίας» αποπροσανατολίζεται. Αφυπνίζεται, όμως, από τους εμπνευσμένους «Ανακυκλωτές» που με φαντασία μεταμορφώνουν «άχρηστα» αντικείμενα σε μουσικά όργανα….
«Υπάρχει μία μυστική σύνδεση ανάμεσα στον Άνθρωπο, τη Φύση και την Αγάπη! Πότισε με Αγάπη τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου και θα δεις τον κόσμο γύρω σου να ομορφαίνει!»

Έλα κι εσύ!
"Μαζί θα χτίσουμε έναν κόσμο όμορφο και υγιή, γεμάτο αρμονία και αγάπη! Έναν κόσμο γεμάτο με ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται!"




Συντελεστές:
Κείμενα-Στίχοι: Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Σταματίου
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Μάσκες: Κατερίνα Θεοφανοπούλου
Σκηνογραφία: Απολλωνία Θεοχάρις
VideοArt: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος
Φωτογραφία: StudioΚορέσης

Παίζουν: Αελλώ Βαρδοπούλου - Γαλάνη, Γιώργος Κοντογιάννης, Στέφανος Αλεξόπουλος.

Σε φιλική συμμετοχή:
Η ΑριέτταΜουτούση εμφανίζεται κινηματογραφικά στο ρόλο της Γης.
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης δανείζει τη φωνή του στο ρόλο του Δράκου της Αδιαφορίας

Το τραγούδι “Μια αγκαλιά από τη Γη” έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει ο Στάθης Σκουρόπουλος και τραγουδά η νεανική χορωδία Λεοντείου Ν. Σμύρνης σε διεύθυνση Κατερίνας Βασιλικού.

«ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»,βιβλίο με c.d.
Το παραμύθι της παράστασης διατίθεται και σε πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο που συνοδεύεται από c.d.με το δραματοποιημένο παραμύθι και τα τραγούδια της παράστασης.

Info:
Τοποθεσία: Θέατρο «Άνεσις», Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Ημερομηνία: Πρεμιέρα: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, ώρα: 15:30.
Παραστάσεις για το κοινό: 29 Οκτωβρίου, 5 Νοεμβρίου, 12 Νοεμβρίου 2017
στις 15:30μ.μ.
Για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:
Έως 30 Μαρτίου, καθημερινά, Δευτέρα - Παρασκευή, στις 10:00 π.μ.
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.:211.411.11.10
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 8€.
παραστάσεις για σχολεία: ειδική τιμή
Προπώληση: Viva.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου