Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ελένη Καρακάση - "Οι θάλασσες μέσα μας" στη Σφίγγα

Φανταστείτε το μέσα μας σαν μια θάλασσα. Μία θάλασσα που άλλοτε αγριεύει κι αφρίζει, άλλοτε γαληνεύει, άλλοτε μελαγχολεί, άλλοτε γιορτάζει, άλλοτε γίνεται λιμάνι κι αγκαλιά κι άλλοτε σε ναυαγεί στ’ ανοιχτά. Κι όλο αυτό κάντε το τραγούδια…

Μετά τις sold out εμφανίσεις της την περασμένη σεζόν με τα «Θανατερά – Κηδεία μετά μουσικής» η Ελένη Καρακάση επιστρέφει στη μουσική σκηνή Σφίγγα για όλες τις Τρίτες του Νοεμβρίου με μία νέα μουσική παράσταση, που κάνει βουτιά στις… θάλασσες μέσα μας. Αυτές τις θάλασσες που κρύβουν σκοτάδια και μαργαριτάρια.

Μέσα από μία αγκαλιά τραγούδια που έχουν κάτι από τη θάλασσα, όπως αυτή καθρεφτίζεται στην ψυχή μας, η Ελένη Καρακάση με την υπέροχη φωνή της και το μοναδικό της ταμπεραμέντο μας καλεί σε ένα εντελώς διαφορετικό και απρόσμενο θαλασσινό μουσικό ταξίδι.

Στο πρώτο μέρος της μουσικής αυτής παράστασης η Ελένη, παρέα με τους τέσσερις μουσικούς της και τον Δημήτρη Χαλιώτη στα κείμενα και την καλλιτεχνική επιμέλεια, μας συστήνει – πότε με χιουμοριστική και πότε με μελαγχολική διάθεση – τα βασικά στάδια αυτογνωσίας της θάλασσας μέσα μας προκειμένου να μην ναυαγούμε σ’ αυτή τόσο συχνά, ενώ στο δεύτερο μέρος μας καλεί να γιορτάσουμε σε πιο φωτεινές ακρογιαλιές.

Από το «Πάτωμα» και τo «Πέλαγο είναι βαθύ» μέχρι το «Όνειρο δεμένο» και το «Μοιάζεις κι εσύ με θάλασσα» το ταξίδι στις «θάλασσες μέσα μας» κρύβει πελάγη χωρίς άκρη, απάνεμα λιμάνια, φουρτούνες και ηλιοβασιλέματα, νησιά που αράζουμε κι άλλα που αφήνουμε πίσω μας, μέρες που η θάλασσά μας γεμίζει σμαράγδια κι άλλες που παίρνει αυτό το χρώμα του γκρίζου… Γιατί όπως λέει και ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Μια θάλασσα μικρή, στο δάκρυ, στο τραγούδι, στο κάθε σου φιλί…»

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
Τραγουδάει η Ελένη Καρακάση

Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Κουφογιώργος (μπουζούκι, κιθάρα)
Ανδρέας Καρανίκας (πιάνο, φωνή)
Στέλιος Φραγκούς (μπάσο, φωνή)
Στρατής Σκουρκέας (κρουστά)

Καλλιτεχνική επιμέλεια – Κείμενα: Δημήτρης Χαλιώτης
Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Κουφογιώργος
Επιμέλεια βίντεο παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Βασίλης Νικολόπουλος
Ήχος: Γιώργος Τσατσούλης
Art direction: Sugahtank
Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Τρίτη 7, 14, 21& 28 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισόδου: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου