Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

"Οι δρόμοι του χιονιού" στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Οι άνθρωποι ήθελαν πάντα να βλέπουν τον ήλιο. Και κυρίως να τους βλέπει και αυτός. Και ο ήλιος σήμαινε πάντα ζωή, δημιουργία, χαρά και ένα μέλλον γεμάτο όνειρα και ελπίδα. Στο όνομα αυτού του μέλλοντος παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους. Ξεριζώνονται από τον τόπο τους και διανύουν τεράστιες αποστάσεις μέσα από μονοπάτια κρυφά, παράνομα και κακοτράχαλα.

Ο τόπος μας γνώρισε και έζησε στο πετσί του την μετανάστευση και από τις δύο όχθες. Οι Έλληνες γνώρισαν και έζησαν (και ζουν) την μετανάστευση και δέχθηκαν στον τόπο τους μετανάστες από όλο τον κόσμο.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας τριών ετών και μιας συνεργασίας τριών θεατρικών Ευρωπαϊκών οργανισμών. Το θέατρο Τόπος Αλλού βασίστηκε στην έρευνα του Κέντρου σπουδών λαϊκού θεάτρου και συνεργάστηκε με τον Ιταλικό θεατρικό οργανισμό AIDA FONDAZIONE και το KRZYK  theater   από την Πολωνία. Αποτέλεσμα της έρευνας και της συνεργασίας είναι «Οι δρόμοι του χιονιού». Είναι το δεύτερο μέρος μιας πορείας που ξεκίνησε με έρευνα, συναντήσεις και συνεντεύξεις με πραγματικούς μετανάστες πρωταγωνιστές της μεταναστευτικής περιπέτειας, και ολοκληρώνεται με τους «Δρόμους του Χιονιού» στο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ με  μία πολυσήμαντη Ευρωπαϊκή συνεργασία τριών οργανισμών που προέρχονται από την Ιταλία και Πολωνία, χώρες με μεγάλη θεατρική παράδοση. Οι καλλιτέχνες μέσα από την συνεργασία τους θα καταθέσουν όχι μόνο τις τεχνικές και τις φόρμες τους άλλα και την εμπειρία του τόπου τους πάνω στη μετανάστευση. Η Λαμπεντούζα στέκει μοναχική στη μέση της Μεσογείου ανάμεσα σε δύο Ηπείρους σαν μία σημαδούρα, είναι η πόρτα για την γη της επαγγελίας. Οι Πολωνοί έχουν στις αποσκευές τους και στο συλλογικό τους υποσυνείδητο απανωτά στρώματα μετανάστευσης και προσφυγιάς σε όλο τον κόσμο.

«Οι δρόμοι του χιονιού» είναι μία τοιχογραφία του φαινομένου της μετανάστευσης, της προσφυγιάς και της αγωνίας του ανθρώπου να βρει μια γη και μια ζωή καλύτερη να ζήσει και να δημιουργήσει.
Όλα αυτά γίνονται μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού που μπαίνει σε μια ξένη γη παράνομα. Μέσα από την περιπέτεια της δίωξης της ξετυλίγεται μια ζωή γεμάτη ευαισθησία, ρομαντισμό, παιδιάστικη αφοπλιστική αφέλεια και ενθουσιασμό. Ταυτόχρονα μας μεταφέρει όλη την τραγωδία της σύγκρουσης των πολιτισμών των ανθρώπων. Τα ιδεολογικά και θρησκευτικά τους πιστεύω, η φιλοσοφία τους, τα όνειρα και οι προσδοκίες τους ξεριζώνονται από τη γη τους και μεταφυτεύονται βίαια σε μια άλλη γη. Τις περισσότερες φορές εχθρική και αφιλόξενη.
«Οι  δρόμοι του χιονιού» θα παρουσιαστούν στα μέσα Νοέμβρη (πρεμιέρα 16 Νοεμβρίου) στο θέατρο Τόπος αλλού με μία διανομή που θα προκύψει από την συνεργασία των τριών θεάτρων.

INFO
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30 μμ Κυριακή 7.30 μμ

Κείμενο-Σκηνοθεσία-φωτισμοί: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό: Νίκος Καμτσής-Μίκα Πανάγου
Κοστούμια κατασκευή αντικειμένων: Μίκα Πανάγου
Μουσική σύνθεση/Επιμέλεια : Χρήστος Ξενάκης
Κίνηση: Marek Koschiolek (KRZYK  theater )
Χορογραφίa:  Μάγδα Γεροσίδερη
Στίχοι: Νίκος Καμτσής
Video: Anna Giniewska (KRZYK  theater) 
PublicRelation-Επικοινωνία: Canard qui parle

Παίζουν οι: Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά, Αντρια Ράπτη, Σάκης Τσινιάρος, Χριστίνα Δημητριάδη, Στεφανία Γκουρνέλου.

Tιμές εισιτηρίων                                     
Κανονικά: 10 Ευρώ
GROUPS πάνω από 8 άτομα: 8 ευρώ             
Σπουδαστές, τρίτη ηλικία, άνεργοι, αλλοδαποί: ειδικές τιμές (κατόπιν κράτησης)
Δεχόμαστε όλες τις Πιστωτικές και Χρεωστικές κάρτες

Από 18 Νοεμβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 &Κυκλάδων, Κυψέλη
2108656004, 2108679535
www.topos-allou.gr
toposallou@toposallou.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου