Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

"Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" από την Ομάδα Μύθος

Η κωμωδία "Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και μετάφραση Νίκης Τριανταφυλλίδη ειναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε μορφή Bar-Theater σε σκηνοθεσία Ζωής Tριανταφυλλίδη. Σκηνικά -κουστούμια Χριστίνα Μπλιθικιώτη.

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός απο χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θεση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο απ τον Σαίξπηρ, ειναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Αυτή η υπεροψία του ατόμου "σε μένα όλα επιτρέπονται" - η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ "σύγχρονο ήρωα" και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Aυτός που νιώθει εξυπνότερος απ τους άλλους, που θεωρεί ακαταμαχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκεινοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα. Οι θεατές σαν τις Εύθυμες Κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεωκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

Παίζουν κατα σειρά εμφάνισης:
Φάλσταφ Θάνος Καπρέλης,
Σβέλτη Ζωή Τριανταφυλλίδη,
κα Παίητζ Σοφία Σωληναραίου,
κα Φόρντ:Αλεξάνδρα Πολυτίμη Καλομοίρη.

Τεχνικός ήχου - φώτων Βίλυ Σκούρα.

Παραστάσεις Πολυχώρος πολυμηχανο,
25/10/2017 Τεταρτη 9μμ,
Φλεμινγκ 58, Πλ Ανεξαρτησιας,
Αργυρουπολη,
τηλ για κρατησεις θεσεων 2155517311.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου