Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η Άποψή μας για την παράσταση "Ηρακλής ο γενναίος"

Φαντάζομαι ότι για πολλούς ηθοποιούς η έννοια της υποκριτικής περιέχει και το παιχνίδι.  Ένα παιχνίδι όχι άναρχο αλλά δομημένο από κανόνες που να περιέχουν το θεατρικό παιχνίδι.  Κάπως έτσι υποθέτω πως νιώθουν και οι ηθοποιοί της παράστασης "Ηρακλής ο γενναίος" που ανεβαίναι στο Θέατρο Φούρνος.  Μας διηγούνται τους άθλους του μυθικού Ηρακλή με μια παιχνιδιάρικη διάθεση με πολύ χιούμορ και φαντασία και με μια τρελλή αυτοσχεδιαστική διάθεση στην οποία μας καλούν να πάρουμε μέρος.

Μπρος στο μάτια μας ξεδιπλώνονται οι περιπέτειες του Ηρακλή ο οποίος για να εξιλεωθεί για τους φόνους της γυναίκας και των παιδιών του υποχρεώθηκε από τους Θεούς να υπηρετήσει τον βασιλιά Ευρυσθέα και να εκτελέσει 12 άθλους.  Η ιστορία λίγο ή πολύ είναι γνωστή οπότε αυτό που περιμένεις από την παράσταση είναι να σου κρατήσει το ενδιαφέρον με κάποια πρωτοτυπία.

Η συγκεκριμένη έχει την τύχη να έχει την προσωπική, τελείως φρέσκια, ματιά του Αποστόλη Ψάρρου ο οποίος χωρίς σκηνικά και κοστούμια στήνει μια πολύ έξυπνη, γρήγορη, απολαυστική και γεμάτη χιούμορ παράσταση.  Τα έξυπνα σκηνοθετικά τρικ και η ελευθερία που δίνει στους ηθοποιούς του για να υποδυθούν τους πολλούς ρόλους με μορφασμούς και σωματικά τερτίπια μόνο πόντους δίνουν στην παράσταση.

Ο Ιορδάνης Κασαπόγλου, η Ειρήνη Κυριάκου και η Ελισσάβετ Μπούρα (ήταν μια αποκάλυψη για μένα καθώς ο τρόπος που χειρίζεται το πρόσωπό της. το σώμα της αλλά και την εκφορά του λόγου ήταν βγαλμένα από τη στόφα μεγάλου κωμικού) δημιουργούν ένα σύνολο που περνάει καλά και κάνει όλους εμάς να περνάμε καλύτερα.  Οι μεταμορφώσεις πολλές, ο ρυθμός ξέφρενος αλλά αυτοί ήταν συνεπής απ'το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η παράσταση τελειώνει στις 25 Οκτωβρίου αλλά της αξίζει να παιχτεί παραπάνω και να την δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται γιατί είναι πραγματικά απολαυστική και με γνήσιο πηγαίο χιούμορ που δεν το συναντάς εύκολα.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στον παρακάτω σύνδεσμο: http://quintatheater.blogspot.gr/2017/09/blog-post_72.html

Του Μπίκου Περικλή, 19/10/21/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου