Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

«Το Δέντρο του Οιδίποδα» για τέσσερις ακόμα παραστάσεις

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Για 4 μόνο παραστάσεις

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 21:00
Δευτέρα 06 Νοεμβρίου στις 21:00
Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 21:00
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 19:00

«Το Δέντρο του Οιδίποδα» λόγω μεγάλης προσέλευσης, θα συνεχίσει για τέσσερις ακόμα παραστάσεις, έως τις 20 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα. 

Μετά την περσινή επιτυχία στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα,  στην Lousada της Πορτογαλίας (Φεστιβάλ  FOLIA ΄17) και στη Νότιο Κορέα (Busan και Daegou) και με ένα Βραβείο Χόρν 2017 (Κων/νος Μπιμπής) στις αποσκευές του, συνεχίζει για λίγες παραστάσεις και τη Χειμερινή σεζόν 2017 - 2018.

Ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα. Η ιστορία μιας καταραμένης γενιάς από την πρώτη άνθιση ως το μαρασμό που βασίζεται σε υλικό από 5 τραγωδίες (Οιδίποδας Τύραννος, Οιδίποδας επί Κολωνώ, Επτά επί Θήβας, Αντιγόνη, Φοίνισσες). Μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές, χοϊκές, αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες. Οι ηθοποιοί για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αιωρούνται σε πανιά, καταβροχθίζουν άπληστα τον εναέριο χώρο του θεάτρου. Πίσω από αυτές τις εναέριες δράσεις κρύβεται μια απλή αρχή: ο τραγικός ήρωας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια των θεών...

Οχτώ ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, ως μουσικός επί σκηνής, σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ' την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου.
Ένας 9μελής χορός σε μια αρχέγονη μοναξιά, σ' έναν ου-τόπο, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο κι άλλοτε σ' αυτήν την ίδια τη θεατρική αίθουσα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Κείμενο: Ομάδα Ιδέα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίριδα Κανδρή
Μουσική Σύνθεση: Κ. Γάκης
Φωτισμοί: Χρ. Θανάσουλα
Εικαστική επιμέλεια: Βασ. Σύρμα
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L Άλφα . Ιδέα Ε.Ε

Ερμηνεύουν: Κώστας Γάκης, Μυρτώ Γκόνη, Μάρα Δαρμουσλή, Σταύρος Λιλικάκης, Κώστας Λώλος,  Κώστας Μαγκλάρας, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ανθή Φουντά

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου