Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, στην Οικία Κατακουζηνού για την παράσταση "Σοφία"

Τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, τίμησε με την παρουσία της την παράσταση του έργου «Σοφία» του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι, που παρουσιάζεται στην Οικία Κατακουζηνού, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου, με τον Φαίδωνα Καστρή.

Η Λυδία Κονιόρδου χειροκρότησε θερμά την παράσταση και στη συνέχεια συνεχάρη τον Φαίδωνα Καστρή, με τον οποίο έχει συνεργαστεί πολλές φορές στη σκηνή και διατηρούν μία διαχρονική σχέση φιλίας, σεβασμού και αλληλοεκτίμησης.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, μπροστά στο φέρετρο του νεκρού συζύγου της, βασιλιά Χουάν Κάρλος, κάποια στιγμή στο μέλλον. Μια φωνή της μιλάει. Μια φωνή μέσα στο μυαλό της. Το παρελθόν ξυπνά. Μνήμες θραύσματα την πλημμυρίζουν. Το Τατόι, ο Παύλος, η Φρειδερίκη, ο Χουανίτο, ο Φράνκο, ένα παιδί που πεθαίνει μπροστά στα μάτια της… Ποια είναι; Τι έζησε; Τι δεν έζησε;

Ο Φαίδων Καστρής, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, υποδύεται ένα αλλόκοτο πλάσμα που στοιχειώνει το μυαλό της Σοφίας και μεταμορφώνεται σε όλους όσους καθόρισαν τη ζωή της. Ποιος είναι; Κάποιος αόρατος φίλος της, η συνείδησή της ή μήπως μια φωνή από το παρελθόν; Ο Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι σπάει τα όρια του ρεαλισμού και μας προσκαλεί σε μια διαδρομή στα όνειρα και τους εφιάλτες της βασίλισσας Σοφίας.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Όλγα Ντέντα
Διαμόρφωση ηχητικών τοπίων: Νίκος Παπαρρόδου
Ψιμυθίωση: Ήρα Σ. Μαγαλιού
Φωτογραφίες παράστασης: Σπύρος Τσακίρης
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

Ερμηνεύει ο Φαίδων Καστρής

Με την υποστήριξη των www.carnetdevoyage.gr και GG Events Patras

Παραστάσεις: Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα τον Οκτώβριο και όλες τις Δευτέρες του Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ (Λεωφ. Αμαλίας 4, 5ος όροφος, Σύνταγμα)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6934965340


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου