Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

«Τι Ζούμε;»: H πρώτη επιθεώρηση του Λάμπρου Φισφή ανεβαίνει στο θέατρο Βέμπο

Τον αγαπήσαμε μέσα από τις sold out stand up παραστάσεις του, από τα ευρηματικά κωμικά βίντεο που ανεβάζει τακτικά στο κανάλι του στο YouTube, αλλά και από την επιτυχημένη σατιρική εκπομπή «Κάψε το Σενάριο» στο MEGA.

Ο Λάμπρος Φισφής καταφέρνει να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής που όλοι αγαπάμε να μισούμε (ή και αντίστροφα). Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που και το «Τι Ζούμε;», η πρώτη επιθεώρηση που υπογράφει και κάνει πρεμιέρα μέσα στον Νοέμβριο στο θέατρο Βέμπο αποτελεί μια ωδή στην καθημερινότητα, μέσα από ήρωες της διπλανής πόρτας… Αν τυχαίνει βέβαια να μένετε δίπλα σε τρελοκομείο!
Στη σκηνή ανεβαίνει ο ίδιος μαζί με μια εξαιρετική ομάδα κωμικών ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο πολυτάλαντος Γιάννης Σαρακατσάνης.

Υπόθεση των πρώτων 7 λεπτών
Ελλάδα του σήμερα. Ένας μάγκας ταβερνιάρης με ψυχή, μια γριά σε απόγνωση, ένα φιλοσοφημένο πρεζάκι, ένα κοριτσάκι ερωτευμένο με τον Ντάνο, ένας Γκέι- Χωριάτης-Αλβανός, μια πληγωμένη Ελλάδα και το αθάνατο Κέφι σχολιάζουν τα κακώς κείμενα της ζωής μας, σατιρίζουν αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, χαρίζουν γέλιο μέχρι δακρύων και μας θυμίζουν από τι είμαστε φτιαγμένοι! Μέχρι που κάτι γίνεται και άπαντες βρίσκουν έναν άδοξο θάνατο. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στα πρώτα… 7 λεπτά της επιθεώρησης.

Τα υπόλοιπα 113 λεπτά θα:
• απολαύσουμε τις περιπέτειες κανονικών ανθρώπων μέσα από σκηνικά της καθημερινής μας ζωής.
• δούμε τι συμβαίνει όταν το κινητό μας χαλάει.
• ταξιδέψουμε με low cost αεροπορικές.
• ζήσουμε το δράμα ενός ευαίσθητου σερβιτόρου.
• μαγευτούμε από την ερμηνεία ενός Κύπριου ηθοποιού.
• χωρίσουμε μέσα σε ένα ΙΚΕΑ.
• δούμε μια εκδοχή της μετά θάνατον ζωής.
• μάθουμε πόσο επηρεάζουν τα ζώδια τις πράξεις μας
• γνωρίσουμε έναν επαναστατικό τρόπο γυμναστικής και θα βιώσουμε την πιο αληθινή ταινία πορνό.

Αλλά πάνω από όλα…
… θα περάσουμε ένα δίωρο γελώντας και, αν είμαστε τυχεροί, θα δώσουμε μια αισιόδοξη απάντηση στο ερώτημα «Τι Ζούμε;».

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση υψηλής ενέργειας με γρήγορο ρυθμό, με σκετς, stand up comedy, τραγούδια και-φυσικά- άφθονες δόσεις σουρεαλισμού. Στόχος όλων των συντελεστών είναι να ξανά-συστήσουν στο κοινό την επιθεώρηση, αυτό το παρεξηγημένο θεατρικό είδος.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Κείμενα: Λάμπρος Φισφής
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Ερμηνεύουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλεξάνδρας Ούστα, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής, Ειρήνη Ψυχράμη.
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κουστούμια: Καραπούλιου Μαρία
Συμβολή στα κείμενα: Μιχάλης Μαθιουδάκης, Γιάννης Σαρακατσάνης
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18 Αθήνα, μετρό Μεταξουργείο
Κυριακή στις 21.30
Δευτέρα, Τρίτη στις 21.00
Έναρξη: Τρίτη 31 Οκτώβρη
Τηλ. Επικοινωνίας: 210-5229519
Προπώληση: Ταμεία θεάτρου και www.viva.gr
Τιμές εισιτηρίων: Από 13 ευρώ

Λάμπρος Φισφής
Βιογραφικό:
Σπούδασε στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και έπειτα μετακόμισε στο Άμστερνταμ για ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό που τόσο αγαπούμε: το stand up. Μετά από μια σειρά «άκυρων» εργασιών, όπως ξεναγός με βάρκα, ξεκίνησε να δίνει παραστάσεις σε θέατρα και κλαμπ σ’ ολόκληρη την Ολλανδία. Η επιστροφή του στην Αθήνα συνέπεσε με την υπογραφή του σεναρίου της τηλεοπτικής σειράς « Η Γενιά των 592 ευρώ» (MEGA). Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, το «Κάψε το Σενάριο» (δημιουργός, σεναριογράφος, παρουσιαστής, MEGA), αλλά και η πρώτη solo παράστασή του «Να Ένας Σοφός». Τις δύο περασμένες σεζόν παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι Quizdom, The Show (ALPHA), καθώς και τη δεύτερη solo παράστασή του «Δες το Θετικό». Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ και εκ των καλλιτεχνικών διευθυντών του θεάτρου Άβατον και του Athens Comedy Festival. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του www.lambrosfisfis.gr

Γιάννης Σαρακατσάνης
Βιογραφικό: 
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρική ομάδας AbOvo, με την οποία σκηνοθετεί, παίζει και γράφει από το 2004. Από το 2008 είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής του Bob Theatre Festival, το οποίο διοργανώνει η ομάδα AbOvo.
Εκτός AbOvo έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Επίσης διδάσκει σωματικό και devised θέατρο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.
Η ένωση Ελλήνων κριτικών τον έχει τιμήσει με μια υποψηφιότητα για βραβείο νέου δημιουργού, το 2007 και με έναν έπαινο για ανδρικό ρόλο, το 2014, ενώ το 2016 ήταν υποψήφιος για το βραβείο ανδρικού ρόλου του περιοδικού Αθηνόραμα, για την παράσταση «Το Δάνειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου