Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Masterclass Σωματικού Θεάτρου με την Αλεξάνδρα Καζάζου

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας και μετά τη μεγάλη ανταπόκριση για το σεμινάριο υποκριτικής με τη σκηνοθέτιδα του «Γκιακ» Γεωργία Μαυραγάνη, το Θέατρο Τ διοργανώνει το masterclass σωματικού θεάτρου “Izolations” («Απομονώσεις») με την Αλεξάνδρα Καζάζου.

Λόγω περιορισμένων θέσεων,
δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή εδώ: https://goo.gl/X1UpnC

Το masterclass

Σε αυτό το masterclass θα γίνει εισήγηση στα μέρη του σώματος και τη δυνατότητά τους να αφηγηθούν μια ιστορία, έναν πίνακα, ένα τραγούδι. Με τη μέθοδο των απομονώσεων, η λειτουργία του/της performer αποκτά μεγαλύτερη παρουσία και ακρίβεια και το σώμα λειτουργεί ως αγγελιαφόρος-αγωγός των πιο ευαίσθητων χορδών του μηνύματος. Παράλληλα, εστιάζουμε στα ηχητικά δοχεία και στους τρόπους που συνδέονται και αλληλεπιδρούν με τα μέρη του σώματος, πάντα μέσα από τη λειτουργία του συνόλου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές, φοιτητές/σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε καλλιτέχνες που έχουν ήδη μια καλή επικοινωνία με το σώμα τους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και καλούνται να έχουν μαζί τους:
Έναν πίνακα ζωγραφικής ή μια φωτογραφία.
Ένα μικρό απόσπασμα κειμένου ή ένα ποίημα.
Ένα τραγούδι, με το οποίο θα ήθελαν να δουλέψουν.

Η Αλεξάνδρα Καζάζου

Η Αλεξάνδρα Καζάζου είναι Ελληνοπολωνέζα, γεννημένη στο Βρότσλαβ. Μετά τις θεατρικές της σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., εργάζεται ως ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Παράλληλα, με φίλους και συνεργάτες, δημιουργεί στην Αθήνα τη θεατρική ομάδα Asypka. Το 2009 επιστρέφει στη γενέτειρά της και πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές - MA in Acting - υπό την αιγίδα του Manchester Metropolitan University.

Είναι μέλος του Studio Matejka στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι, της Ομάδας Jubilo και του Odra Ensemble στο Song of the Goat Theater. Έχει διδάξει αρχαία ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ. Κύριο ερευνητικό της πεδίο είναι η λειτουργία του χορού στο αρχαίο δράμα και η σύνδεσή του με καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής. Από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, η επίσκεψή της - για ερευνητικούς λόγους - στη βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Από το 2010 είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι. Το έργο «Χαρμολύπη», παραγωγή του Ινστιτούτου το 2013, περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Tην περίοδο 2014-2015 σκηνοθετεί το «Αναπάντεχο» του Fabrice Melqiuot και ερμηνεύει την Κασσάνδρα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Eυαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγάρακη, παραγωγές και οι δύο του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι. Το 2016 πρωταγωνιστεί στο "Insenso" του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου (επίσημη πρεμιέρα στο Wroclaw της Πολωνίας στο πλαίσιο των εγκαινίων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2016). Το καλοκαίρι του 2017 έπαιξε τη «βάρβαρη» Μήδεια στην Επίδαυρο, στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης.

Παραδίδει σεμινάρια σε πολλές χώρες του κόσμου πάνω στο Σωματικό Θέατρο και τις τεχνικές του Studio Matejka.

Χρήσιμες πληροφορίες 

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Λεωνίδα Ιασωνίδου 11, 546 35, Θεσσαλονίκη
Εγγραφές έως: 10 Νοεμβρίου 2017
Κόστος συμμετοχής: 90€ (45€ προκαταβολή έως 10/11 και εξόφληση την πρώτη μέρα του masterclass)
Προσφορά early bird: 80€ για εξόφληση έως τις 31 Οκτωβρίου 2017
Φόρμα συμμετοχής:  https://goo.gl/X1UpnC
Περισσότερα: 2310 854 333 και info@theatrot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου