Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

«Λαμπρά Παράσιτα» στο Θέατρο Tempus Verum –Εν Αθήναις

Η σουρεαλιστική, μαύρη κωμωδία «Λαμπρά Παράσιτα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Χάρη Αττώνη στο Θέατρο Tempus Verum –Εν Αθήναις, από τις 18 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από Τετάρτη έως και Κυριακή.

Επί σκηνής βλέπουμε ένα ζευγάρι, την Τζιλ και τον Όλλυ, να μας αφηγείται την –φαινομενικά όχι και τόσο συνηθισμένη- ιστορία του μέσα από καταιγιστικές σκηνές δράσης, ειρωνείας, , τρόμου, αγωνίας αλλά κυρίως… αφοπλιστικού χιούμορ. Σε μία παράσταση γεμάτη ρυθμό και μουσική (πρωτότυπη μουσική και τραγούδια από τον Tareq) που καλεί τους ηθοποιούς να περάσουν από όλα τα θεατρικά είδη για να «διασκεδάσουν» το κοινό, μέσα από τις πιο παράλογες και βάρβαρες πράξεις των ηρώων.

Η υπόθεση:
Η Τζιλ και ο Όλλυ είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει ευτυχισμένο με το μωρό τους σε ένα υπέροχο σπίτι. Δεν ήταν όμως τα πράγματα πάντα έτσι.. άνετα και λαμπερά. Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας δεν είχαν κανένα μέλλον. Κάποια στιγμή όμως τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγουν από την οικονομική εξαθλίωση και να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους. Και το παρόν τους τώρα είναι γοητευτικό και ανεξέλεγκτα σκληρό, γεμάτο προοπτικές που μόνο πατώντας «επί πτωμάτων» θα τους ανταμείψουν.

Λίγα λόγια για το έργο και τον συγγραφέα
Ο πολυβραβευμένος σύγχρονος Άγγλος «παραμυθάς» Philip Ridley  είναι ένας από τους πρωτοπόρους και κορυφαίους συγγραφείς του «In-Yer-Face Theatre», του θεάτρου που σε αρπάζει κυριολεκτικά «από τα μούτρα», με σκοπό να παρουσιάσει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, χωρίς υπαινιγμούς, συχνά αποκρουστικά, σκανδαλώδη, ωμά και φρικιαστικά, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τους θεατές να αισθανθούν τα ακραία συναισθήματα των χαρακτήρων, νιώθοντας και οι ίδιοι ζωτικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης.
Τα «Λαμπρά Παράσιτα» -από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της γραφής- παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Από τον Νοέμβριο και σε πανελλήνια πρώτη, έρχονται στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις.

Ταυτότητα Παράστασης 
Κείμενο: Philip Ridley
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Χάρης Αττώνης
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Tareq
Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίζα Σουλιώτη
Μακιγιάζ: Γραμματική Συρίγου

Ερμηνεύουν: Χάρης Αττώνης, Κατερίνα Λάττα, Φάνης Παυλόπουλος

Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας / Constantly Productions

Στοιχεία Παράστασης
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (έως τον Ιανουάριο 2018)
Ώρα Έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 90 ‘ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος για Τετάρτη), 12 € (γενική είσοδος από Πέμπτη-Κυριακή) 8 € (μειωμένο )

Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr

Χώρος: Tempus Verum-Εν Αθήναις
Ιάκχου 19, 118 54 Αθήνα (πλησίον Μετρό Σταθμός Κεραμεικός)
Τηλ.: 210 34 25 170



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου