Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Σειρά συζητήσεων, με καλεσμένους, για την παράσταση «Ο Ξένος»

Ο «Ξένος», του Αλμπέρ Καμύ, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Από Μηχανής» κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, με τους  Γεράσιμο Μιχελή,  Κλεοπάτρα Μάρκου,  Μιχάλη Οικονόμου (κάθε Τρίτη) και Μιχάλη Βαλάσογλου (κάθε Δευτέρα).

Οι συντελεστές της παράστασης, λαμβάνοντας υπόψιν το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του κοινού στις συζητήσεις που ακολουθούν την παράσταση κάθε Τρίτη, αποφάσισαν να προσκαλέσουν και να συμπεριλάβουν στις σαρανταπεντάλεπτες θεματικές συζητήσεις, ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων και των επιστημών που τους έχει απασχολήσει το έργο του Αλμπέρ Καμύ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στην σκέψη και στη φιλοσοφία του Γάλλου συγγραφέα.

Δεύτερος καλεσμένος, την Τρίτη 05/12, θα είναι ο Ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης και η θεματική της συζήτησης θα έχει τίτλο " Και με φως και με θάνατο" .

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης γεννήθηκε το 1945 στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης, στο Παρίσι. Η πρώτη του συλλογή ποιημάτων δημοσιεύθηκε το 1973. Ανήκει στην αποκαλούμενη Γενιά του '70, μαζί με άλλους συγγραφείς που άρχισαν να δημοσιεύουν τα έργα τους κατά τη δεκαετία του 1970, και κυρίως προς το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας και τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Το 2000 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή ποιημάτων του "Με το φως" που δημοσιεύθηκε το 1999. Επίσης, για την ίδια συλλογή ποιημάτων έλαβε το βραβείο του διακεκριμένου λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω. Το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού του απένειμε το μετάλλιο του Ιππότη της Τάξεως των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου του απένειμε το Λογοτεχνικό Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης. Το 2012 έλαβε για το ποιητικό του έργο, το Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών.

Θα ακολουθήσουν οι Διδάκτορες Θεολογίας Πάτερ Αλέξανδρος Καριότογλου και κυρία Αγγελική Καριότογλου την Τρίτη 12/12, ο Λογοτέχνης Σπύρος Γιανναράς τη Δευτέρα 18/12 και άλλοι που θα ανακοινωθούν  στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου