Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου ξεκινά στις 3/2 ο κύκλος ομιλιών για τον νάρκισσο γονιό στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Με την εισήγηση της ψυχολόγου, συγγραφέα και καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Φωτεινής Τσαλίκογλου θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών που πραγματοποιούν για μια ακόμη χρονιά οι εκδόσεις Πορφύρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Με γενικό τίτλο «Υπάρχει χώρος για μένα;», η φετινή διοργάνωση επιχειρεί να ρίξει φως στη σχέση μεταξύ ναρκισσιστικού γονιού και παιδιού. Ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις που παραμένει-δυστυχώς-πάντα επίκαιρο. Στην εισήγησή της η κυρία Τσαλίκογλου, η οποία έχει τη συνολική επιμέλεια του κύκλου ομιλιών, θα εστιάσει στο δεσμό μητέρας-παιδιού. Η ίδια θέτει το εξής εύστοχο ερώτημα: «Σε ποιο βαθμό και με πιο τρόπο η εποχής μας, εποχή ρευστής αβεβαιότητας και ναρκισσιστικής έξαρσης δυσχεραίνει τη δια βίου σχέση μητέρας παιδιού;».

«Μάθε με να υπάρχω»- Σύνοψη εισήγησης
Τι συμβαίνει όταν η μητέρα δεν καλύπτει επαρκώς τη λειτουργία της; Τι συμβαίνει όταν η καταιγιστική, καταβρωχθιστική της παρουσία εμποδίζει την εξατομίκευση του παιδιού; Tι συμβαίνει όταν μια μητέρα θα ήθελε να οικειοποιηθεί ολοκληρωτικά το παιδί της, διεκδικώντας ένα απόλυτα δικαίωμα ιδιοκτησίας επάνω του;

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα πιο κομβικά ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν από την εισήγηση της κυρίας Τσαλίκογλου με τίτλο «Μάθε με να Υπάρχω». Η σχέση με τη Μητέρα: Ανάμεσα στη ζωή και τον ψυχικό θάνατο.

Ταυτότητα εκδήλωσης 
Υπάρχει χώρος για μένα; Οι περιπέτειες του Ναρκισσισμού στην εποχή μας

Πρώτη ομιλία 
Φωτεινή Τσαλίκογλου- «Μάθε με να υπάρχω». Η σχέση με τη Μητέρα: Ανάμεσα στη ζωή και τον ψυχικό θάνατο
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00
Δείτε όλο το πρόγραμμα του κύκλου ομιλιών εδώ.

Πού: Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, τηλ.: 210 3611206, www.thf.gr
Πότε: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

Κόστος συμμετοχής:
Προαγορά 4 συναντήσεων: 40€ (είσοδος με το καταθετήριο της τράπεζας)
Προαγορά μίας συνάντησης: 11 € (είσοδος με το καταθετήριο της τράπεζας)
Αγορά την ημέρα της εκδήλωσης: 13€
Ομαδικές αγορές (άνω των 15 ατόμων) 10€ η συνάντηση
Λογαριασμοί:
Πειραιώς IBAN: GR94 0172 0490 0050 4907 6093 374
Alpha Bank IBAN: GR85 0140 1060 1060 0200 2013 238
Για κράτηση θέσεων αποστολή του καταθετηρίου στο office@porphyrabooks.gr

Αφορμή για τον φετινό κύκλο ομιλιών, η ελληνική έκδοση του best seller βιβλίου της ερευνήτριας, ψυχολόγου και οικογενειακής συμβόλου, Karyl Mc Bride «Υπάρχει χώρος για μένα;: Οι περιπέτειες του Ναρκισσισμού στην εποχή μας μέσα από τις σχέσεις μάνας-κόρης» (εκδ. Πορφύρα).

Για να δείτε τα βιβλία των Εκδόσεων Πορφύρα πατήστε εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο στο ίδρυμα Θεοχαράκη ή το βιβλίο καλέστε: 213 0291224

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Φωτεινής Τσαλίκογλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Έχει επιμεληθεί σειρές εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση γύρω από θέματα ψυχικής διαταραχής και κοινωνικού αποκλεισμού και αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Το Βήμα» και στον ιστότοπο Protagon.
Έχει γράψει πολλά επιστημονικά βιβλία, δοκίμια και μυθιστορήματα, όπως Σχιζοφρένεια και φόνος (Αναζητώντας τον χαμένο παράδεισο), Ψυχολογία της καθημερινής ζωής (H κουλτούρα του εφήμερου), Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς (Tα παράξενα της μητρικής αγάπης-Τα γράμματα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη στην κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου), Όλα τα ναι του κόσμου, καθώς και το παραμύθι Η νεράιδα της Γης.
Βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και κυκλοφορούν σε Ευρώπη και Αμερική. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Το τελευταίο της βιβλίο Το ευτυχισμένο νησί: μια μαγική ιστορία είναι υπό έκδοση από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου