Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 20:30

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:30 ο πολυχώρος πολιτισμού "Διέλευσις" παρουσιάζει τον υπερβιρτουόζο πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ελλάδα και σε ένα εκρηκτικό πρόγραμμα - αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, το οποίο κορυφώνεται με την απίστευτη Φαντασία του Liszt στην Όπερα "Norma" του Bellini- ένα αριστούργημα με το οποίο η Κάλλας ουσιαστικά ταυτίστηκε.

Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο στα πλαίσια ιδιαίτερα σημαντικών φεστιβάλ και σπουδαίων θεσμών εκτελώντας τα πιο απαιτητικά έργα που έχουν γραφτεί για το πιάνο. Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα σημαντικότερα περιοδικά κλασσικής μουσικής -όπως το Gramophone-, τα οποία έχουν μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τις εκτελέσεις του σε έργα Rachmaninov αλλά και στον «Petrushka» του Stravinsky. Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας πιανίστας που παίζει το «Κοντσέρτο» του Busoni αλλά και το «Κοντσέρτο για σόλο πιάνο» του Alkan (την ρώσικη πρεμιέρα του οποίου πραγματοποίησε στη Μόσχα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη) – δύο μυθικά έργα - βράχους του σπάνιου και ουσιαστικά απλησίαστου για τους περισσότερους πιανίστες ρεπερτορίου. Μετά από συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής της ρωσικής πρωτεύουσας, χαρακτηρίστηκε ως «το νέο αστέρι της ρωσικής πιανιστικής σχολής».

Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις όλων των σημαντικών έργων του Άγγλου συνθέτη Holbrooke, τα οποία επίσης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο περίφημο "English Music Festival".
Μην το χάσετε!

Είσοδος: 8 €

Κρατήσεις θέσεων
Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο dieleusis@gmail.com, δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή στο τηλέφωνο 210 8613739.

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη
τηλ: 210-8613739
dieleusis@gmail.com
www.dieleusis.gr
fb: Πολυχώρος «διέλευσις» κοινότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου