Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα παραστάσεων Θέατρο Βαφείο


Πρόγραμμα Παραστάσεων
Φεβρουάριος 2018
ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής

«Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη
«Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου» της Άννας Ετιαρίδου

Δύο νέες και πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις προστίθενται τον Φεβρουάριο στα έργα που παρουσιάζει φέτος το Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, τηλ. 210-3425637).  Πρόκειται για την νουβέλα της Γαλάτειας Καζαντζάκη «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» και το έργο της Άννας Ετιαρίδου «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου».

Ένα διαμάντι της νεοελληνικής λογοτεχνίας, οι «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» της Γαλάτειας Καζαντζάκη, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή από τον θίασο «Αντάμα», σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη. Πέντε γυναίκες με διαφορετική κοινωνική εξέλιξη η καθεμιά, παρά την κοινή τους προέλευση, φανερώνουν μια γκάμα αντιλήψεων, αξιακών συστημάτων και τρόπου ζωής που εκφράζεται μέχρι σήμερα. Με την επαναστατική γραφή της, η συγγραφέας σκιαγραφεί τη Γυναίκα ανεξαρτήτως εποχής. Οι «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» θα παρουσιαστούν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 12 έως τις 27 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00μμ.

Στις γυναίκες είναι εστιασμένο και το έργο (γραμμένο το 2017), της Άννας Ετιαρίδου «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου» που παρουσιάζεται από την ομάδα «Πλάνη» σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα. Ελλάδα 1957, Δεκαπενταύγουστος. Έξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ’ ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς, στην παραμικρή αντίδραση στο αφεντικό τους, διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο. Το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:30.
Trailer: https://vimeo.com/254175011

Υπενθυμίζεται ότι στο Βαφείο συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις του «ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ» του Νικόλα Πανταζή, έργο γραμμένο το 2017, σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα. Ο Έκτορας και ο Πάρης, δύο αδέρφια στοιχειωμένα από τα «παραμύθια» του μπαμπά, επιστρέφουν στο σπίτι που μεγάλωσαν και στον παιδικό τους κόσμο για να ψάξουν τη λύση του δικού τους αινίγματος. Ένα σύγχρονο, μυστηριώδες παραμύθι, που παρουσιάζεται με επιτυχία κάθε Τετάρτη στις 9:00μμ.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YeHm8s7UFHs

Παράλληλα, στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Βαφείου, συνεχίζει το διαχρονικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα», από την ομάδα θεάτρου La Strada. Το παραμύθι είναι διασκευασμένο με πολύ χιούμορ, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών και παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12:00.
ΝΕΟ TRAILER : https://www.youtube.com/watch?v=X4or5pYjGEg

Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής  ||  τηλ.: 210-3425637
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, στάση Μετρό Κεραμεικού
email:  vafeiotheater@gmail.com   ||   theatrovafeion@gmail.com
facebook.com/TheatroVafeio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου