Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

«Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου» του Θεοδόση Δαυλού από τις Εκδόσεις Παρισιάνου

Ο γνωστός εικαστικός και σκηνογράφος Θεοδόσης Δαυλός, ύστερα από δεκαετίες ευδόκιμης σταδιοδρομίας στον χώρο της τέχνης, παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο  του Φωτίζοντας τη διαδρομή μου, μια «εικαστική αυτοβιογραφία, όπως την ονομάζει ο ίδιος.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται έκτυπα η μακρόχρονη πορεία του στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Ο Θεοδόσης Δαυλός άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του στο ελληνικό θέαμα και όχι μόνο.

Με εξομολογητική και συχνά παιγνιώδη διάθεση, ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμό, ύφος γλαφυρό αλλά και με αστείρευτο χιούμορ, ο Θεοδόσης Δαυλός κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του και στη ζωή του.

Στη σελίδες του βιβλίου παρελαύνει ένα ολόκληρος κόσμος. Η Ρώμη των φοιτητικών χρόνων, οι καλλιτεχνικές τάσεις της δεκαετίας του ’60, οι προσωπικές καλλιτεχνικές αγωνίες και αναζητήσεις,  οι ανθρώπινες σχέσεις, ο οικογενειακός βίος, ο επαγγελματικός στίβος,  Περιπέτειες αλλά και ευτράπελα συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό μωσαϊκό και ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που αποτελεί εν ταυτώ μια οιονεί καλλιτεχνική παρακαταθήκη και την απολογία μιας ζωής.

Την έκδοση συμπληρώνει πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό των έργων του συγγραφέα, από τα πρώτα βήματα στον χώρο των εικαστικών τεχνών μέχρι τις μεγάλες συνεργασίες και τα χρόνια της καθιέρωσης.

ΤΙΤΛΟΣ: Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΑΥΛΟΣ
ISBN: 978-960-583-360-2
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 24x22
ΣΕΛΙΔΕΣ: 280
ΈΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου