Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Tελευταίες παραστάσεις της "FRIDA ΚΙ Άλλο" στο Θέατρο 104

Για 10 τελευταίες παραστάσεις θα παρουσιαστεί στο Θέατρο 104 η «Frida Κι Άλλο» των Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer) και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15 μέχρι τις 29 Μαρτίου 2018.

Τελευταίες Παραστάσεις
Τετάρτη 28/2 - Πέμπτη 1/3
Τετάρτη 7/3 - Πέμπτη 8/3
Τετάρτη 14/3 - Πέμπτη 15/3
Τετάρτη 21/3 - Πέμπτη 22/3
Τετάρτη 28/3 - Πέμπτη29/3

Μετά την επιτυχία της παράστασης «Αγγελική» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (2014-2016), οι FLY THEATRE εντυπωσιάζουν και πάλι αυτή τη φορά με μία παράσταση, στο Θέατρο 104, για την μυθική Frida Kahlo η σπαραχτική ιστορία της οποίας παρουσιάζεται όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Η Κατερίνα Δαμβόγλου αναλαμβάνει το ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου ενώ ο Robin Beer "επιστρατεύει", τις μαγικές δυνατότητες της τεχνολογίας δημιουργώντας, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ζωντανά ήχο και βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο "ζωγραφίζει" τον περιβάλλοντα σκηνικό χώρο της Κατερίνας Δαμβόγλου που ως Φρίντα αλληλεπιδρά μαζί του άλλοτε με θυμό άλλοτε με οξύ μαύρο χιούμορ ξετυλίγοντας το - ματωμένο συχνά από τον πόνο – νήμα της ζωής της.

Η Frida, σύμβολο επιμονής, αντοχής και ελευθερίας, αντισταθμίζει την ακινησία της, “κινώντας” τη ζωή της στο μέγιστο. Τούτο την οδήγησε να παράγει ένα μοναδικό έργο, ακόμη και όταν “κοιτάζει προς τα μέσα”, που εκφράζει μια καθολική και βαθιά εικόνα του γύρω κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγει από την αναπηρία της και μας κάνει να θέλουμε ακόμα Φρίντα Κι Άλλο.

Αποσπάσματα Κριτικών:
«Η Κατερίνα Δαμβόγλου, μόνη ηθοποιός επί σκηνής, αναλαμβάνει να υποδυθεί τη Frida, δίνοντας το προσωπικό της ρεσιτάλ. […] Φως, ήχος, προβολές, ένας ολόκληρος μηχανισμός του θεάτρου πηγάζει από αυτό το τραπεζάκι όπου βρίσκεται καθηλωμένος επί μιάμιση ώρα ο Beer, χειροτεχνώντας κυριολεκτικά, μη διστάζοντας να αφήνει να φαίνονται στην προβολή ακόμη και τα δάκτυλά του που διορθώνουν, επεμβαίνουν, αλλοιώνουν τα προβαλλόμενα με απίστευτη ταχύτητα.[…] Η όλη παράσταση συνιστά μια θεατρική-πολυμεσική εμπειρία, μια χειροποίητη αισθητική αποκάλυψη που δεν μπορεί να περιγραφεί με ακρίβεια μέσω του λόγου, από δύο υψηλής ποίησης καλλιτέχνες. Ένα θέαμα διαφορετικό από τα τετριμμένα».  (Δημήτρης Τσατσούλης | Ημερόδρομος)

«Οι κάθε είδους προβολές γύρω από και πάνω στην ηθοποιό συνομιλούν μαζί της (τις εκτελεί με πραγματική μαεστρία και απόλυτο συντονισμό με τα δρώμενα ο Beer), δεν περιορίζονται σε αναπαραστάσεις των πινάκων της, αλλά δημιουργούν ένα ολόκληρο σύμπαν…» (Τώνια Καράογλου | Αθηνόραμα)

«Η Κατερίνα Δαμβόγλου, με απαράμιλλο χιούμορ, σκηνική ευελιξία και σαρκασμό, κατορθώνει να δημιουργήσει ένα απολαυστικό σκίτσο της μυθικής μεξικανής ζωγράφου. Η πραγματική όμως αποκάλυψη είναι ο σκηνικός χώρος που δημιουργεί διά της προβολής ο Robin Beer, σκιτσάροντας, χρησιμοποιώντας  μικροαντικείμενα και βίντεο ζωντανά, την ίδια στιγμή, με απίστευτη ταχύτητα και  συγχρονισμό με την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.
Σ’ ελάχιστες παραστάσεις στο εξωτερικό έχω δει χρήση αυτής της τεχνικής, κι η δουλειά των Fly Theatre, όπως ονομάζεται η ομάδα των Beer και Δαμβόγλου, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές». (Γιώργος Βουδικλάρης | Popaganda.gr) 

«H μεν Κατερίνα Δαμβόγλου ερμηνεύει αριστοτεχνικά την παράφορη, θυελλώδη προσωπικότητα της Μεξικανής καλλιτέχνιδας, κρατώντας στέρεο και αταλάντευτο το υποκριτικό της κέντρο. Ο δε Ρόμπιν Μπίαρ, με ελάχιστα μέσα - τα χέρια του, ένα laptop και κάποιες χάρτινες φιγούρες - δημιουργεί (με προβολές και live video) ένα πολύχρωμο οργιαστικό εικαστικό σύμπαν.......» (Ιωάννα Μπλάτσου | Νέα Σελίδα)

«Το «Frida κι άλλο» είναι απλούστατα κατάθεση ψυχής. Είναι ένα διαστημικός περίπατος ο οποίος δεν συγχωρεί ούτε το παραμικρό λάθος. Όλα είναι μελετημένα με ακρίβεια χιλιοστού. Παρακολουθώντας αυτή την παράσταση θα νιώσετε σαν να είσαστε μέσα σε μια διαστημική κάψουλα. Όλα εκτυλίσσονται και εξελίσσονται με απίστευτη ταχύτητα. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει την επόμενη στιγμή. Δεν μπορείς ούτε καν να το υποψιαστείς. Το μόνο βέβαιο είναι πως -όταν σβήσουν τα φώτα και οι ηθοποιοί υποκλιθούν στο κοινό- η προτροπή «Κι άλλο, κι άλλο» θα έρθει αυθόρμητα στα χείλη σας». (Παναγιώτης Μήλας | CatisArt.gr)

«Εκφράστηκαν τέλεια όλες οι πλευρές της πληθωρικής, ατίθασης Φρίντα, κάνοντας το κοινό να νιώσει τη μέθεξη με την ηρωίδα. Η ατμόσφαιρα μέσα στο θέατρο κατανυκτική, μας μεταφέρει στον μικρόκοσμο της φλογερής ζωγράφου, στην καθαρή, εξωτική και υπερπραγματική διάσταση της τέχνης της» (Ζωή Τόλη | Culturenow.gr)

«Το θέαμα της παράστασης δεν κρύβεται στην ιστορία της αλλά στον τρόπο που η Κατερίνα Δαμβόγλου την διηγείται. Το σώμα της κεκτημένο πλέον από το πνεύμα της μεξικανής ζωγράφου περιφέρεται στη σκηνή, όσο η δύναμη συγκεντρώνεται στο πρόσωπο της ηθοποιού.[…] Πλοηγός του παραμυθιού ο Robin Beer. Στέκεται στην άκρη της σκηνής, ίσα να τον πιάνει το μάτι σου και χειρίζεται με εξαιρετική μαεστρία το φόντο της Frida μέσα από ένα προτζέκτορα. Είναι το χέρι που την αγκαλιάζει. Είναι τα φτερά της που την βοηθούν να πετάξει». (Άννα Κάντα | Duduka.gr)

«Με αποζημίωσε η καταιγιστική ερμηνεία της Δαμβόγλου, οι εξαιρετικές φωνητικές της ικανότητες, η εκφραστικότητά της, η κίνησή της» (Μαρώ Τριανταφύλλου | Η Εποχή)

«Εκρηκτική και παθιασμένη η Κατερίνα Δαμβόγλου στο ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου. Ενώ ο Robin Beer χειρίζεται αψεγάδιαστα, στην παραμικρή λεπτομέρεια, τα τεχνικά μέσα […] Η παράσταση αποτελεί μια σύνθεση με συστατικά στοιχεία τον ζωντανό ήχο, τη βιντεοπροβολή, τη ζωντανή ζωγραφική και φυσικά τους συντελεστές της. Ο  μεταξύ τους συντονισμός, εντυπωσιακά καλοδουλεμένος.» (Χριστίνα Θάνου | Debop.gr)

Συντελεστές-«Frida Κι Άλλο»:

Κείμενα/Επεξεργασία Κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου, Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνοθεσία: Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin Beer)
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Κατερίνα Μπασκούτα
Ζωγραφική – Κατασκευή Σκηνικού: Ελένη Παπαδάκη
Φως - Ήχος: Robin Beer
Mακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου
Φωτογραφίες: Αλίκη Χιωτάκη, Κωστής Λέπουρης
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin Beer

Ειδική Ευχαριστία στις Εκδόσεις Ίκαρος και την Κική Δημουλά για την παραχώρηση του ποιήματός της [Κική Δημουλά, άτιτλο, "Τα Εύρετρα" Ικαρος, 2010].


Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους Fly Theatre και την Frida Κι Άλλο στη σελίδα της ομάδας στο Facebook: facebook.com/flytheatregreece
στη σελίδα της παράστασης facebook.com/Fridakiallo
και στο site της Ομάδας: http://flytheatre.wixsite.com/flytheatre
Δείτε το teaser: https://www.youtube.com/watch?v=xBfiC7UCghQ&feature=youtu.be
Δείτε το trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hAEe2ddKUe8&feature=youtu.be

Τοποθεσία: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι-Μετρό Κεραμεικός
Ημερομηνία: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15, μέχρι 29 Μαρτίου 2018
Πληροφορίες: Τηλ.: 2103455020

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ, 5 ατέλειες
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-104/frida-ki-allo/

Ηλεκτρονική Προπώληση
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-104/frida-ki-allo/

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Χορηγοί Επικοινωνίας: 
CosmoteTv, Pepper 96.6,  Δίεση 101.3, Εφημερίδα των Συντακτών, ΤοSpirto.net, Clickatlife.gr, Culturenow.gr, CatisArt.gr, Monopoli.gr, Unfollow, All4fun.gr, Cue, Texnes-Plus.gr, Duduka.gr, RadioBubble.gr, Κανάλι 1- 90.4.

Επικοινωνία με τον Τύπο για την παράσταση
Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Επικοινωνία-Υπηρεσίες Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου